Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.09.06. péntek

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.09.06. péntek

agrarszektor.hu
A szakadozott felhőzet egyre inkább a Győr-Szeged vonal szélesebb sávja fölé húzódik - derül ki az Agrárszektor pénteki (2024.09.06.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, pénteki (2024.09.06.) napon.

Péntek reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, pénteki (2024.09.06.) napon.

2024.09.06. péntek: A szakadozott felhőzet egyre inkább a Győr-Szeged vonal szélesebb sávja fölé húzódik. Délelőtt főként délnyugaton, nyugaton, majd délután, este már a középső országrészben alakulhat ki elszórtan zápor, délnyugaton néhány zivatar is. A keleti, északkeleti szél északon megélénkül, zivatarok környezetében erős lökések is előfordulhatnak.

A csúcshőmérséklet általában 27 és 33 fok között várható.
Késő estére 18 és 25 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatás nem terheli szervezetünket, de folytatódik a kánikula, amely tartós stresszt gyakorol mindenkire. Különösen a kisgyermekekre és idősekre jelent veszélyt a meleg.

A következő napon várható időjárás

2024.09.07 szombat: Sok napsütésre számíthatunk gomoly- és fátyolfelhőkkel. Zápor, zivatar helyenként előfordulhat. Több helyütt megélénkül a déli, délkeleti szél. Délutánra 28 és 33 fok közé melegszik fel a levegő.

Friss híreink:

Csótányok lepik el a magyar otthonokat: jobb lesz felkészülni az invázióra

Tömegesen elszaporodtak az erdei csótányok Magyarországon és habár nem jelentenek veszélyt számunkra, jelentősen rontják a komfortérzetünket, részben amiatt is, mert ez a faj társaival ellentétben repülni is képes - tudta meg az Agrárszektor Kovács Tamástól, a a Nova-Tox Profi Kft. ügyvezető igazgatójától. Kiemelte, aggasztó, hogy míg a rovar hazánkban az elmúlt években szeptember-októberben mutatkozott csak egészen szórványosan és csekély mennyiségben, ma már augusztus elején is és nem csak az erdős területeken, hanem a városokban, lakásokban is megjelentek tömegesen. Az erdei csótányok jelenleg nem jelentenek veszélyt számunkra, de tömeges előfordulásuk jelentősen rontja a megszokott komfortérzetünket.

Most már biztos: sürgős megoldás kellene a magyar földek súlyos vízhiányára

Le kell számolni azzal a téves hiedelemmel, hogy Magyarország vízben gazdag ország, mivel a vizeink 94%-a külföldről érkezik és több víz folyik ki az országból, mint amennyi beérkezik  - hangzott el a Portfolio Sustainable World 2024 konferencián. A szakemberek szerint a következő években komoly lépéseket kell tenni az ország vízkészletének megóvása és visszapótlása érdekében, ellenkező esetben ugyanis több iparág, köztük a mezőgazdaság is víz nélkül maradhat. A szakértők úgy látták, hogy a helyzet kezelésére már vannak ötletek, bizonyított módszerek és javaslatok, már csak el kellene kezdeni alkalmazni és megvalósítani ezeket.

Fordulóponthoz értünk: most dől el a magyar gyümölcstermesztés jövője?

Nehéz és bizonytalan időszak előtt áll a magyar gyümölcstermesztés, a klímaváltozás és hatásai, a hazai gyümölcsösök állapota és a munkaerőhiány egyre komolyabb problémát jelent a hazai termelőknek, a kihívásokra minél előbb megoldást kell találni. Erről Apáti Ferenc, a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet (FruitVeB) elnöke beszélt az Agrárszektornak, aki idén is részt fog venni a siófoki Portfolio Agrárszektor Konferencián. A szakember szerint a rendezvényen szóba fog kerülni, milyen lehetőségek rejlenek a Közös Agrárpolitika támogatási jogcímeiben, ahogy azt is elemezni fogják, mely fejlesztéseket és beruházásokat preferálják a magyar gazdák, és hogy ezek milyen következményekkel járhatnak az ágazat egészére nézve.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Az ukrán háború csak a kezdet? Csúnya világ jön, ha Magyarország régi barátja is atomfegyverkezni kezd

Egyre több embert érdekel manapság, mit tartogat a jövő. A válaszokat sokan a tudományos szaktekintélyektől várják, akik a jövőkutatásnak szentelik a munkásságukat. Mivel világunk folyamatosan változik, és tele van bizonytalanságokkal, sokaknak biztos pontot jelenthetnek ezek a kutatások, amik alapján hosszú távon is képesek megtervezni életüket. A Pénzcentrum legújabb cikkében Kánai András jövőkutatóval beszélgettünk arról, hogy miről is szól a jövőkutatás, milyen trendek és kihívások várhatók a következő évtizedekben. A szakértő megosztotta saját predikcióit, valamint beszélt arról is, hogyan lehet manapság felkészülni ezekre a változásokra.

Fillérekért kapható a szilva, ne maradj le: íme, a Nagyi-féle szilvás gombóc eredeti receptje

Augusztus végén, szeptember elején már javában dübörög a magyar szilva szezonja, amiből - habár a legtöbb embernek azon nyomban a szilvalekvár és a szilvapálinka jut róla eszébe – ínycsiklandó desszerteket is készíthetünk. Na de mégis, milyen szilvafajták kaphatók most a magyar boltokban, piacokon, melyik típust mire éri meg felhasználni? Mi közöttük a különbség? Milyen szilvát használjunk a különféle süteményekhez, miért számít, hogy az adott gyümölcs magvaváló fajta-e? Mikor történik a szilva szüretelése, hogyan vásároljuk, készítsük elő a gyümölcsöket a feldolgozásra?

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?