Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.09.07. szombat

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.09.07. szombat

agrarszektor.hu
A reggel még felhős tájakon is szakadozik, gomolyosodik a felhőzet, és általában gomolyfelhős, napos idő várható - derül ki az Agrárszektor szombati (2024.09.07.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2024.09.07.) napon.

Már csak néhány napig jelentkezhet a Portfolio agrárdíjaira!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 22-ig!

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2024.09.07.) napon.

2024.09.07. szombat: A reggel még felhős tájakon is szakadozik, gomolyosodik a felhőzet, és általában gomolyfelhős, napos idő várható. A felhőképződés azonban az ország középső felében egyes részeken erőteljesebb maradhat. Helyenként zápor, kis eséllyel zivatar is kialakulhat. A délkeleti szelet napközben élénk lökések kísérik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 33 fok között alakul. Késő estére 19 és 25 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatás nem terheli szervezetünket, lassan mérséklődik a hőség.

A következő napon várható időjárás

2024.09.08 vasárnap: Napos idő várható gomoly-, illetve fátyolfelhőkkel. Legfeljebb egy-egy zápor, zivatar lehet. Többfelé megélénkül, helyenként megerősödik a déli, délkeleti szél. A csúcsérték 29 és 34 fok között valószínű.

Friss híreink:

Ezt sokan elrontják: így lesz garantáltan csodaszép a konyhakerted

Egy konyhakert remek hobbi lehet, ráadásul saját magunknak termelhetjük meg a zöldségeket, gyümölcsöket és akár a fűszereket is. Így folyamatosan friss terméshez juthatunk, ráadásul jelentősen olcsóbb is, mintha boltban vennénk őket - arról nem is beszélve, hogy termelhetünk teljesen vegyszermentesen is. Bár nem mindig egyszerű a növénygondozás, érdemes belevágni a kezdőknek is, hiszen könnyen bele lehet tanulni. Az alábbi cikkben összegyűjtöttük, hogy a kezdetekkor mikre kell odafigyelni és hogyan érdemes nekivágni az ültetésnek.

Csótányok lepik el a magyar otthonokat: jobb lesz felkészülni az invázióra

Tömegesen elszaporodtak az erdei csótányok Magyarországon és habár nem jelentenek veszélyt számunkra, jelentősen rontják a komfortérzetünket, részben amiatt is, mert ez a faj társaival ellentétben repülni is képes - tudta meg az Agrárszektor Kovács Tamástól, a a Nova-Tox Profi Kft. ügyvezető igazgatójától. Kiemelte, aggasztó, hogy míg a rovar hazánkban az elmúlt években szeptember-októberben mutatkozott csak egészen szórványosan és csekély mennyiségben, ma már augusztus elején is és nem csak az erdős területeken, hanem a városokban, lakásokban is megjelentek tömegesen. Az erdei csótányok jelenleg nem jelentenek veszélyt számunkra, de tömeges előfordulásuk jelentősen rontja a megszokott komfortérzetünket.

Most már biztos: sürgős megoldás kellene a magyar földek súlyos vízhiányára

Le kell számolni azzal a téves hiedelemmel, hogy Magyarország vízben gazdag ország, mivel a vizeink 94%-a külföldről érkezik és több víz folyik ki az országból, mint amennyi beérkezik  - hangzott el a Portfolio Sustainable World 2024 konferencián. A szakemberek szerint a következő években komoly lépéseket kell tenni az ország vízkészletének megóvása és visszapótlása érdekében, ellenkező esetben ugyanis több iparág, köztük a mezőgazdaság is víz nélkül maradhat. A szakértők úgy látták, hogy a helyzet kezelésére már vannak ötletek, bizonyított módszerek és javaslatok, már csak el kellene kezdeni alkalmazni és megvalósítani ezeket.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

A design szerek verhetik be az utolsó szeget a magyar borászatok koporsójába

Egy egész élet munkáját és elhivatottságát elismerő életműdíjjal gazdagodott Bock József, a villányi borvidék borásza, aki tudta, hogy a Jammertal-dűlőben fekvő, ősi családi birtok kivételesen értékes örökség. Bock József úttörő szerepet játszott a Villányi borvidék újjászületésében és egyike volt azoknak, akik az egész magyar borágazatot új alapokra helyezték. A Pénzcentrum egy interjúban kérdezte többek között arról, hogyan kezdődött karrierje, milyen kihívásokkal szembesült azóta, illetve hogyan látja a magyar borászat jelenét és jövőjét.

Unod a drága bolti vajat? Így készíthetsz filléres kenyérrevalót, íme 3+1 izgalmas recept

A boltokat járva néha megdöbbenve látjuk, hogy egy-egy doboz vaj ára bizony közel 1800 forintot is eléri. Ha szeretnél spórolni és új ízeket kipróbálni, akkor a szokásos vajas pirítós helyett most próbáld ki a következő csatni recepteket. Amellett, hogy hihetetlenül finomak és ízletesek, előnyük, hogy akár több hónapig is elállnak a kamrában vagy a hűtőben. Így akár a hidegebb hónapokra előre be is raktározhatunk belőlük.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. szeptember 16. 13:31