Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.09.09. hétfő

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.09.09. hétfő

agrarszektor.hu
Általában erősen felhős vagy borult idő várható, az északkeleti harmadban délelőtt, késő délután a Dunántúl nyugati felén lehet szakadozottabb a felhőzet - derül ki az Agrárszektor hétfői (2024.09.09.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, hétfői (2024.09.09.) napon.

Már csak néhány napig jelentkezhet a Portfolio agrárdíjaira!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 22-ig!

Hétfő reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, hétfői (2024.09.09.) napon.

2024.09.09. hétfő: Általában erősen felhős vagy borult idő várható, az északkeleti harmadban délelőtt, késő délután a Dunántúl nyugati felén lehet szakadozottabb a felhőzet. A Dunántúlon és a Duna-Tisza közén is számíthatunk esőre, záporokra, helyenként zivatar is előfordulhat. A csapadékzóna az ország keleti harmadát estefelé éri el. A legnagyobb mennyiség nyugaton, északnyugaton valószínű. A délkeleti szél napközben több helyen megerősödik, majd délutántól a Dunántúlon északira, északnyugatira fordul a légáramlás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 32 fok között várható, az Alföld keleti részén lesz a legmelegebb, az Észak-Dunántúlon a hűvösebb. Késő estére 16, 24 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Hideg fronthatás várható, amely főként a nyugati országrészben élők körében okozhat panaszokat. Fejfájás, vérnyomás-ingadozás, ingerlékenység többeknél előfordulhat.

A következő napon várható időjárás

2024.09.10 kedd: A Dunántúlon napos idő várható gomolyfelhőkkel, a Dunától több lesz a felhő, sőt a keleti, északkeleti megyékben sokáig borult marad az ég, és ott csak lassan szűnik a csapadék. Az északnyugati, nyugati szelet élénk, időnként erős széllökések kísérik, majd estére mérséklődik a légmozgás. Délutánra a legtöbb helyen 21 és 26 fok közé emelkedik a hőmérséklet, de északkeleten 20 fok közelében, vagy kevéssel az alatt marad a csúcsérték.

Friss híreink:

Hiába az aszály, őszre is lesz elegendő hazai vetőmag

A jelenlegi aszályhelyzet egyetlen gazdálkodót sem kímélt és nincs ez másképp a vetőagágazatban sem, de a Vetőmag Szövetség elnöke kiemelte, hogy elegendő mennyiségű vetőmag áll rendelkezésre. A sikeres mezőgazdasági termelés egyik alapfeltétele a megfelelő minőségű vetőmag, így kampány keretein belül ösztönzik a gazdákat a fémzárolt termékek alkalmazására. Az Agrárszektor a vetőmagszektor helyzetéről Takács Gézával, a Vetőmag Szövettség elnökével beszélgetett.

Húsz éve próbálják megmenteni az utolsó magyar viperákat

2004 óta több mint 5 ezer rákosi vipera, a korábbi egyedszám mintegy tízszerese jött világra a húsz éve indult Rákosi Vipera Védelmi Programban, amelynek kunpeszéri központjából évente mintegy 200 állatot engednek ki a természetes élőhelyeire, a közreműködő nemzeti parkok gyepterületeire. Az Agrárminisztérium és az Európai Unió LIFE-Nature alapja által is támogatott kezdeményezés két évtized alatt elérte, hogy a Kárpát-Medence leginkább veszélyeztetett fajának számító kígyó az ezredforduló drámaian alacsony egyedszámának mára legkevesebb a duplája él szabadon. Az emberi tevékenységet, így a beépítést vagy a szántóföldi növénytermesztést tolerálni képtelen faj fennmaradását a tenyészprogramon túl a gyepterületek védelme jelentené. A kompromisszum itt is működik: az érintetlen gyepek lennének ugyan ideálisak, de mára kiderült, hogy a vipera rugalmasabban reagál, mint hitték, és megél az extenzív, legeltetéses hasznosítás mellett is.

Ezt sokan elrontják: így lesz garantáltan csodaszép a konyhakerted

Egy konyhakert remek hobbi lehet, ráadásul saját magunknak termelhetjük meg a zöldségeket, gyümölcsöket és akár a fűszereket is. Így folyamatosan friss terméshez juthatunk, ráadásul jelentősen olcsóbb is, mintha boltban vennénk őket - arról nem is beszélve, hogy termelhetünk teljesen vegyszermentesen is. Bár nem mindig egyszerű a növénygondozás, érdemes belevágni a kezdőknek is, hiszen könnyen bele lehet tanulni. Az alábbi cikkben összegyűjtöttük, hogy a kezdetekkor mikre kell odafigyelni és hogyan érdemes nekivágni az ültetésnek.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Hiába 10 milliókkal drágább, kapkodnak ezekért a lakásokért Pesten, vidéken: tényleg durván megéri?

Az egyre szigorúbb energetikai szabályozások folyamatosan újabb akadályokat gördítenek a beruházók elé, ezért az új építésű lakásokért hatalmas pénzeket kérnek. Görzsöny Péter ingatlan szoftverfejlesztő, a Kalmárok podcast ingatlanszakértője szerint viszont az alacsonyabb rezsiköltségek és a modern lakások olcsóbb fenntartása még a horror árak ellenére is csábító a vevőknek. Három részes interjúsorozatunk első és második részében már jó pár bennfentes szakmai infóról lerántottuk a leplet: beszéltünk marketingről, a balatoni piac bukásáról és az ingatlanos szakma nehézségeiről is. De ha még több érdekességet szeretnél hallani az ingatlanos biznisz cápáitól, akkor találkozzunk szeptember 18-án a Raddison Blu Béke Hotelben a Pénzcentrum, a Portfolio és a Kalmárok közös szervezésében megvalósuló REA 2024 SUMMIT Powered by Pénzcentrum eseményén.

Ezt még a fűtési szezon előtt meg kell lépni: sok kertes ház tulajdonos nem is tud róla

A mondás szerint szerencsét hoz, ha kéményseprővel találkozunk. Ez így is van, hiszen ha jól működik a házunk kéménye, biztonságban tudhatjuk otthonunkat és szeretteinket. Ősszel viszont indul a fűtési szezon, éppen ezért érdemes lefixálni egy találkozót előre a szakemberekkel. A kéményseprők a fűtési szezonon kívüli is elérhetők, ajánlott ilyenkor felvenni velük a kapcsolatot, hogy elvégezzék az ingyenes kéményellenőrzést. Ennek apropóján annak jártunk utána, milyen változások történtek a kéménysepréssel kapcsolatban, illetve mennyibe kerül az ellenőrzés, ha nem vagyunk jelen azokon a napokon, mikor az ingyenes vizsgálatok zajlanak.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. szeptember 16. 13:31