Döbbenetes katasztrófa: így égett le több száz hektár Magyarországon

Döbbenetes katasztrófa: így égett le több száz hektár Magyarországon

agrarszektor.hu
A múlt héten kialakult Vas megyei tűz az egész országban megdöbbentést keltett. A napokig tartó tűzoltásba a hivatásos tűzoltókon kívül önkéntes tűzoltók és a Magyar Honvédség emberei is besegített. A katasztrófa megemlékezésének céljából faültetési kezdeményezés indult.

Már csak néhány napig jelentkezhet a Portfolio agrárdíjaira!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 22-ig!

Ahogy korábban az Agrárszektor megírta, a szeptember 5-én keletkezett tüzet szeptember 8-án sikerült eloltani Vönöck és Kenyeri között, Csönge térségében. A leégett terület 400 hektárt érintett, égett az aljnövényzet, a bozótosok, a szalmabálák és erdős területek is. A Vaol beszámolója szerint a történtek után, egy a katasztrófa közelében élő édesanya közösségi oldalán felhívást indított, melyben leírta:

Elveszítettünk egy egész erdőt, sok állat veszett oda, rengeteg madár, kis- és nagyvad otthona lett a tűz martaléka. A természetnek adhatunk vissza egy keveset, ezért arra gondoltam, hogy indítok egy mozgalmat: aki úgy érzi, akar valamit adni vagy emléket állítani, hogy évek múlva is emlékezzen a történtekre, az ültessen egy fát udvarába/háza elé vagy ahova csak szeretne

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?