Itt a figyelmeztetés: csak ez a 6 megye úszhatja meg ma az óriási esőt

Itt a figyelmeztetés: csak ez a 6 megye úszhatja meg ma az óriási esőt

agrarszektor.hu
Első- és másodfokú figyelmeztetés van érvényben 13 megyében az eső miatt, 24 óra alatt akár 30 mm eső is eshet ezeken a területeken pénteken Magyarországon. Emellett elsőfokú figyelmeztetést adtak ki zivatar veszélye miatt 9 megyére, az erős széllökések miatt pedig 4 megyére. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent és esetenként jégeső is hullhat helyenként pedig a várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/h-t. 

Már csak néhány napig jelentkezhet a Portfolio agrárdíjaira!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 22-ig!

A HungaroMet tájékoztatása szerint ma a 24 órás napi csapadékösszeg a Dunántúlon nagyobb területen meghaladhatja a 20 mm-t, az északnyugati harmadban a 30 mm-t, lokálisan nyugaton az 50 mm-t. A középső országrész északi területein, illetve éjfélig északkeleten is van esély 20 mm-t meghaladó csapadékösszegek kialakulására.

Reggel a középső országrészben és északkeleten van esély egy-egy zivatarra. Késő délelőttől, éjfélig az ország északkeleti harmadában számíthatunk zivatarok kialakulására viharos széllökés (60-75 km/h), intenzív csapadék (10-20 mm), esetleg kisebb méretű jég kíséretében. Délután az Alföldön, illetve az északkeleti tájakon egy-egy intenzívebb zivatar sem kizárt (> 70 km/h, jégeső ~ 2 cm-es átmérővel).

Ma hajnali óráktól az északnyugati területeken, illetve a Bakonyban ~60-80 km/h körüli széllökések várhatók északnyugati irányból. Sopron térségben egy-egy 90 km/h körüli vagy afeletti széllökésre is van esély. A szél a késő esti órákra mérséklődik a Bakony térségében.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?