Kettészakadt az ország: keleten még augusztus van, nyugaton már november

Kettészakadt az ország: keleten még augusztus van, nyugaton már november

agrarszektor.hu
Nem csak zord hajnalra ébredtek a Dunántúliak, a délelőtt folyamán is a szeptemberi időjáráshoz képest szokatlanul hideg van Vasban, Veszprémben és Zalában. Az ország keleti tájain ebből egyelőre nem sokat éreznek, Szabolcsban még tartja magát a szinte nyárias időjárás – derül ki az Időkép adataiból.

Már csak néhány napig jelentkezhet a Portfolio agrárdíjaira!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 22-ig!

Mintha nem is egy ország lenne Magyarország nyugati és keleti fele, annyira jelentős hőmérsékleti eltéréseket tapasztalhatunk ma. A betörő hidegfront magyarázza a jelenlegi helyzetet, de általános jelenség, hogy - kisebb mértékben - mindig van különbség.

A Dunántúl nyugati részén érvényesül az Alpok hatása, befolyásolják az időjárást az országba Győr környékén betörő szelek, valamint a Balaton és a Bakony, illetve a Tapolca környéki hegyek is. Az Alföldön általában a Délvidék felől érkező hatások dominálnak, a síkvidék nyaranta kedvez a felmelegedésnek és régóta megfigyelhető, hogy a nyugatról érkező csapadék csak részben, vagy sehogy sem ér el az ottani tájakra.

EZ IS ÉRDEKELHET

Hidegfront a Duna vonaláig

A mostani, nyugat felől érkező hidegfront azonban látványos darabot harapott ki a Dunántúlból és egyelőre az Alföld felé tart, ahol még nem érvényesülnek a hatásai.

Figyelemreméltó, hogy Sárvár jobbára sík vidéken fekszik, ám a Dunántúl magasabban fekvő pontjain ennél is hidegebb van.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?