Perzselő hőség rohanta le Magyarországot: ilyet már rég láttunk

Perzselő hőség rohanta le Magyarországot: ilyet már rég láttunk

agrarszektor.hu
A nyár utolsó hónapjának középhőmérséklete 24,53 fok volt, ami 3,4 fokkal haladja meg az 1991-2020-as átlagot.

Már csak néhány napig jelentkezhet a Portfolio agrárdíjaira!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 22-ig!

Perzselő hőség és szárazság jellemezte az idei augusztust, ami kis híjján a hazánkban valaha mért legforróbb augusztus címét is elnyerte. A HungaroMet hivatalos adatai szerint a nyár utolsó hónapjának középhőmérséklete 24,53 fok volt, ami 3,4 fokkal haladja meg az 1991-2020-as átlagot. Ez az érték mindössze 0,01 fokkal marad el az eddigi legmelegebb, 1992-es augusztustól - írja az Időkép.

Csapadék tekintetében az országos átlag 25 milliméter volt augusztusban, ami 58%-al marad el a 30 éves átlagtól (59,5 mm), és a mérések kezdete óta a 9. legszárazabb augusztusnak számít. A lehullott csapadékot főleg záporok, zivatarok adták, emiatt nagyon egyenlőtlenül oszlott el: a Dunántúl és az északi országrész egyes körzeteiben 50 milliméternél nagyobb mennyiség gyűlt össze, míg az Alföldön több helyen 5 milliméternél is kevesebb esőt mértek augusztusban.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?