A főváros felé tart az árhullám, napokon belül lezárhatják a Margit-szigetet

A főváros felé tart az árhullám, napokon belül lezárhatják a Margit-szigetet

agrarszektor.hu
A Dunán érkező hatalmas árhullám miatt hétfő 0 órától harmadfokúra emelik az árvízvédelmi készültségi szintet Budapesten - olvasható a Főpolgármesteri Hivatal közleményében. A következő napokban nagyjából napi egy méterrel emelkedik majd a Duna vízszintje a fővárosban az előrejelzések szerint, a jövő hét második felében pedig 8 méter feletti vízállással tetőzhet. Emiatt sokkal intenzívebb védekezésre lesz szükség Budapesten.

Már csak néhány napig jelentkezhet a Portfolio agrárdíjaira!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 22-ig!

Ugyanakkor kiépítenek egy négy kilométer hosszú, egy méter magas és négy méter széles agyag háttöltést. A Királyok útját hétfőtől lezárják a közúti forgalom elől az ideiglenes védmű építése miatt. A Margitszigeten is szükség lesz a védekezésre, különösen annak alacsonyabban fekvő részeinek védelmét homokzsákok pakolásával biztosítják. Az árhullám mértékének függvényében a jövő hét közepén akár teljesen le is zárhatják a Margitszigetet a jármű- és gyalogosforgalom elől - írja az Időkép

EZ IS ÉRDEKELHET

A Fővárosi Vízművek is megteszi a szükséges előkészületeket azért, hogy a Duna áradása Budapest és a környező települések ivóvízellátásában ne okozzon gondot. Ugyanakkor a jövő hét közepén a Dunához közeli területeken nagy valószínűséggel a közösségi közlekedésben korlátozások bevezetésére lesz szükség a jelenlegi előrejelzések alapján.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. szeptember 18. 14:59