Megdöbbentő képek: így önti el az árvíz Budapestet

Megdöbbentő képek: így önti el az árvíz Budapestet

agrarszektor.hu
Gőzerővel zajlik a felkészülés az árhullám budapesti tetőzésére, de a megemelkedett vízszint már mostanra is olyan területeket öntött el, ahol máskor a fővárosiak közlekednek vagy pihennek. Kollégánk, Ács András képein látható a helyzet, amely a következő napokban még súlyosabbá válhat.

Már csak néhány napig jelentkezhet a Portfolio agrárdíjaira!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 22-ig!

Kedden éjjel kezdte el birtokba venni a Duna a budai és pesti alsó rakpartot, melyen aznap délután még sok látogató, turista nézte meg az áradó folyót.

Jövő hét közepén hagyhatja el Magyarország területét az árhullám tetőzése, Budapesten pedig szombaton éjjel várható a legmagasabb vízszint - mondta a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten. Orbán Viktor közölte: a vízügy korábbi, a vízszint tetőzésével kapcsolatos előrejelzéseit továbbra is mérvadónak tekinthetik, a korrekciók néhány centiméteren belül vannak. Továbbra is úgy gondoljuk, hogy a jövő hét közepén hagyja el az országot a tetőzés déli irányba, és továbbra is azt várjuk, hogy a budapesti vízszint tetőzése valószínűleg szombat éjjel következik be - ismertette.

Az Országos Polgárőr Szövetség közölte: Pest vármegyében mintegy 200, Győr-Moson-Sopronban 140, Budapesten pedig 150 polgárőr vett részt az eddigi védekezési munkákban. A fővárosban és a Budapest feletti szakaszokon jelenleg jelző- és figyelőszolgálatot látnak el a polgárőrök, míg a főváros alatti területeken részt vesznek a gátak építésében és megerősítésében - tették hozzá.

EZ IS ÉRDEKELHET

Mint arra az Időkép felhívta a figyelmet, az Országos Vízjelző Szolgálat reggeli előrejelzése szerint a vízállás-előrejelzés alapján a vártnál némileg alacsonyabban,

  • Gönyűnél ma este 825 centiméterrel
  • Komáromnál péntek reggel 790 centiméterrel
  • Lábatlannál péntek este 838 centiméterrel
  • Esztergomnál szintén péntek este 758 centiméterrel
  • Nagymarosnál szombat hajnalban 694 centiméterrel
  • Vácott szombaton napközben 752 centiméterrel 52 centiméterrel a valaha mért legmagasabb vízállás alatt
  • Budapesten szintén szombaton napközben 840 centiméterrel, 51 centiméterrel a 2013-as árvíz szintje alatt várják a tetőzést.

Az előző napokban becsültnél így várhatóan 10-20 centivel alacsonyabban tetőzik majd a folyó.

Címlapkép forrása: Ács András
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. szeptember 19. 14:58