Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.09.15. vasárnap

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.09.15. vasárnap

agrarszektor.hu
Jobbára erősen felhős vagy borult lesz az ég, és továbbra is többfelé várható váltakozó intenzitású eső, szitálás - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2024.09.15.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2024.09.15.) napon.

Már csak néhány napig jelentkezhet a Portfolio agrárdíjaira!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 22-ig!

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2024.09.15.) napon.

2024.09.15. vasárnap: Jobbára erősen felhős vagy borult lesz az ég, és továbbra is többfelé várható váltakozó intenzitású eső, szitálás. Hosszabb szünet a csapadékban elsősorban az északkeleti országrészben lehet, arrafelé fordulhatnak elő hosszabb szakadozások a felhőzetben. A Dunántúlon az erősen viharos, károkozó szélrohamok esélye a nap folyamán csak lassan csökken, arrafelé még a késő délutáni, kora esti órákban is előfordulhatnak erős, viharos széllökések. Az ország keleti felén csupán időszakosan élénkül meg a légmozgás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 11 és 16 fok között valószínű, de északkeleten pár fokkal melegebb lehet az idő. Késő este többnyire 9 és 15 fok közötti értékeket mérhetnek.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Az időjárás a hidegfrontra érzékenyek szervezetét terheli meg. Ezért sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás. A közlekedésben résztvevők részéről fokozott óvatosság szükséges, ugyanis a megnövekedő reakcióidő közvetett módon hozzájárulhat a balesetek kialakulásához.

A következő napon várható időjárás

2024.09.16 hétfő: Nagyrészt erősen felhős, illetve borult időre számíthatunk. Többfelé várható eső, zápor, helyenként nagyobb mennyiségű csapadék is hullhat. Az északnyugati szelet a Dunántúlon sokfelé erős, helyenként viharos lökések kísérik, a keleti országrészben a délkeleti szél élénkül meg többfelé. Délutántól mindenütt mérséklődik a légmozgás. Délutánra 13 és 19 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Friss híreink:

Sokan tartanak otthon orchideát, de rosszul gondozzák: itt rontják el

Napjainban szinte minde háztartásban talélkozhatunk orcideával. Ez a növény különleges, színes virágaival ékesíti ablakpárkányainkat, de van olyan időszaka is, amikor nem virágzik. Ebben az állapotában sem szabad megfeledkezni a növényről, ilyenkor is megfelelő gondozást igényel annak érdekében, hogy a következő szezonban is bőségesen virágozzon, egészséges legyen.

Hihetetlen, de igaz: ennyire nem veszik már ezt a traktort a magyarok

2024 augusztusában a magyar gazdák 53,7 százalékkal kevesebb traktort vettek, mint egy évvel korábban, 2022 nyolcadik hónapjához képest azonban 76,2 százalékkal kevesebb traktor talált gazdára most. A legkapósabb traktormárka augusztusbanban a John Deere volt, amelyből 21-et adtak el a hónapban, a második helyen a Solis végzett, abból 8 darabot értékesítettek. A népszerűségi listán a harmadik a Fendt, a negyedik a Kubota, az ötödik pedig a VST volt az év nyolcadik hónapjában. Miután májusban kilökték az élről az addig szinte mindig vezető John Deere-t, múst úgy tűnik augusztusban sikerült visszatalálnia a dobogó tetejére.

Kiderült az igazság a magyar tejről, tojásról: jó, ha tudod, mi történik velük

A tej, a méz és a tej is igen kedvelt élelmiszernek számít Magyarországon, az elmúlt években viszont rájárt a rúd a termelőkre és a fogyasztókra egyaránt. Utóbbiakat leginkább a durva áremelkedések érinthették meg, előbbieket azonban számos negatív hatás érte. A magyar méhészek év elején például csak nyomott áron, vagy sehogy sem tudták eladni a mézet, sok helyen hordókban állt a nektár. A termelésben is vannak meglepő számok az elmúlt 5 évet tekintve. Hogy pontosan mi, hogyan változott az említett ágazatokban, az az alábbi cikkünkből kiderül.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Ez már a vég? Rengeteg iskolát árulnak potom pénzért Magyarországon: bárki jelentkezhet értük

Szokatlan hirdetésekre bukkantunk az ingatlan.com ajánlatai között. A portálon komplett iskolákat, oktatási intézményeket kínálnak eladásra. Arról, hogy a legtöbb esetben felújítandó állapotú épületekből csak elköltöztek vagy végleg bezártak az érintett iskolák nincs információ. Mint ahogy az se derült ki az aktuális hírekből, hogy mi lesz a sorsa a mostanában bezárt intézményeknek. Ami biztos, hogy aki szeretne egy renoválás, csinosítás után, a megfelelő funkciókkal ellátott iskolát nyitni, az országszerte most több mint 20 ingatlan közül is válogathat.

Pusztító tűzvészek kora Magyarországon: készüljünk fel a legrosszabbra, ezek a legveszélyesebb régiók

Igaz, jelenleg épp az árvízhelyzettel és a hirtelen lezúduló több hónapnyi esővel vagyunk elfoglalva, de az elmúlt héten még több településen is lángra kaptak az erdők. Az ország számos pontján, például a Vas megyei Vönöck és Kenyeri között, Csönge térségében mintegy ezer hektáron égett a határ - erdő, facsemetés, mező - vált a tűz martalékává - erről a HelloVidék itt számolt be. A szarvasok elmenekültek, de az őzek és az apróvadak nem élték túl a katasztrófát. Ideje hát felkészülnünk a nagyobb erdő- és bozóttüzekre Magyarországon is?  - Mukics Dániel tűzoltó alezredest, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivőjét erről is kérdeztük, de arra is kíváncsiak voltunk, vannak-e statisztikák arról, mekkorák voltak a legnagyobb kárt okozó tüzek az elmúlt egy évben Magyarországon?

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. szeptember 18. 14:59