Elképesztő, mennyi esőt kapott ez a magyar város: ezt nem láttuk jönni

Elképesztő, mennyi esőt kapott ez a magyar város: ezt nem láttuk jönni

agrarszektor.hu
Délnyugati irányba elhagyta a Kárpát-medencét a Boris névre keresztelt ciklon. A HungaroMet Zrt. előrejelzése szerint a ciklon távozását követő napokban nem várható számottevő csapadék az ország területén.

Már csak néhány napig jelentkezhet a Portfolio agrárdíjaira!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 22-ig!

A napok óta az ország felett időző Boris névre keresztelt ciklon délnyugat felé hagyta el a térséget - olvasható a HungaroMet Zrt. Facebook-oldalán. Mint írták, a következő időszakban számottevő csapadék már nem várható itthon, az azonban látszik, hogy rengeteg eső leesett a napokban.

Az 5 napos csapadékösszeg térképen látszik, hogy az osztrák és cseh területeken esett a legtöbb eső: a területi átlagban bőven meghaladja a 200 mm-t, de Szlovéniában és Horvátországban is rengeteg csapadék hullott. Hazánkon belül a Dunántúl kapta a legtöbb csapadékot, azon belül is Sopron és Mosonmagyaróvár környéke, ahol meghaladta a 100 mm-t az 5 napos csapadékösszeg. Sopronnál ez az összeg elérte a 150 mm-t, ami az átlagos szeptemberi havi csapadékmennyiség (59 mm) 2,5-szerese.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. szeptember 19. 06:02