Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.09.24. kedd

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.09.24. kedd

agrarszektor.hu
Nyugat felől megvastagszik a felhőzet, illetve egy széteső, gyengülő félben lévő csapadékzóna halad keleti irányba, amely az északkeleti, keleti tájakat csak késő délután, este érheti el, addig ott szűrt napsütés várható - derül ki az Agrárszektor keddi (2024.09.24.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, keddi (2024.09.24.) napon.

Kedd reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, keddi (2024.09.24.) napon.

2024.09.24. kedd: Nyugat felől megvastagszik a felhőzet, illetve egy széteső, gyengülő félben lévő csapadékzóna halad keleti irányba, amely az északkeleti, keleti tájakat csak késő délután, este érheti el, addig ott szűrt napsütés várható. Mögötte átmenetileg szakadozhat, vékonyodhat a felhőzet, de további záporok, zivatarok kialakulhatnak. A déli, délkeleti szél többfelé megélénkül, az Alföldön helyenként meg is erősödik. Emellett a zivatarokat is kísérhetik erős, viharos széllökések.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 20 és 27 fok között alakul, de a Dunántúl tartósabban felhős részein ennél több fokkal alacsonyabb, míg az Alföldön néhol kissé magasabb is lehet. Késő estére 13 és 19 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Térségünk fölött található hullámzó frontálzóna miatt mind a hideg- mind pedig a melegfrontra érzékenyek szervezetét megterheli az időjárás.

A következő napon várható időjárás

2024.09.25 szerda: Délelőtt nagyrészt közepesen vagy erősen felhős, délután változóan felhős idő valószínű több-kevesebb napsütéssel. Szórványosan előfordul záporeső, zivatar. Sokfelé megélénkül a déli, délnyugati szél. Délután 19, 26 fok várható.

Friss híreink:

Eddig bírták a magyar méhészek: sokaknak ez az év lesz az utolsó

Egyre nehezebb és szorultabb helyzetben vannak a magyar méhészek, nagyon sokan fejezik be a működésüket. Az idei pusztító aszály is negatívan hatott a termelésere, de továbbra is az extrém alacsony felvásárlási árak jelentik a legnagyobb kihívást az ágazatban. Habár már újra vám megfizetésével történehet az ukrán méz behozatala, a több, mint 44 ezer tonna vámmentesen beérkező méz árával szinte lehetetlen felvenni a harcot.

Csúcsrendezvény az agráriumban: jön az Agrárszektor Konferencia!

December 4-5-én rendezi meg a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az agráriumot érintő legfajsúlyosabb és legaktuálisabb témákat tűzi napirendre. A konferencia december 3-án felvezető szakmai programmal egészül ki, így a rendezvény idén először háromnaposra bővül. Az eseményen az agrárium szereplői naprakész és exkluzív gazdálkodási információkhoz juthatnak, így a konferencia mára kihagyhatatlanná vált azok számára, akik sikeres és eredményes üzleti döntéseket szeretnének hozni.

Itt tartunk: lassan nem lesz aki megtermelje a gyümölcsöt Magyarországon

Európa szerte probléma, hogy egyre kevesebben látnak lehetőséget a gyümölcstermesztésben, emiatt nincs megfelelő utánpótlás: amikor egy gazda életkora miatt abbahagyja a termelést, az utódlása sokszor megoldatlan. A gyümölcstermesztők alapvetően rosszabb helyzetben vannak, mint a zöldségtermesztők, már csak azért is, mert egyéves kultúrákban a zöldségtermesztő, ha úgy látja jónak évente válthat, míg a gyümölcstermesztő hosszú évekre, esetenként évtizedekre adott helyzetben találja magát, hiszen fajt, fajtát, technológiát sem tud váltani még akkor sem, ha a piaci helyzet ezt kívánná. Az Agrárszektornak egy gyakorló gyümölcstermesztő mesélt arról, hogy látja a helyzetet.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Ezért az állásért állnak most tömegével sorban a pályakezdők: busás a fizetés, diploma sem feltétel

Hivatalos időkeret nincs, a pályakezdő státusz jellemzően 1-3 évig tarthat, a munkakör bonyolultságától függően. A legmagasabb kezdő fizetéseket az IT és a műszaki szektor kínálja, ahol a bérek 600-750 ezer forint között mozognak, és az első öt évben akár 25-40%-os növekedést is mutathatnak. A villanyszerelők, CNC gépkezelők és teherautósofőrök fizetése is versenyképes. A koronavírus óta elterjedt távmunka növelte az otthoni munkavégzés iránti keresletet a fiatalok körében, ám ez a beilleszkedést is megnehezítheti. A munkajogi tudatosság és a megfelelő szerződéses feltételek ismerete elengedhetetlen, hogy elkerüljék a visszaéléseket.

Ilyen látványban nem minden nap lehet részed: már csak ezért megéri Ópusztaszerre látogatni

Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark számos különleges kiállítással és programmal várja a látogatókat, amelyek a magyar történelem és kultúra gazdag világába kalauzolják őket. Felkerestük a vezetőséget, hogy jobban megismerjük tevékenységüket. A parkban található Szabadtéri Néprajzi Gyűjtemény, Nomád Park, Szeri Gyógynövényház- és kert, valamint a Rotunda épülete, ahol a híres Feszty-körkép is megtekinthető. Az Emlékpark nemcsak kulturális, hanem gazdasági szempontból is jelentős szerepet játszik a helyi közösség életében, támogatva a helyi termelőket és kézműveseket. Ismerjük meg közelebbről!

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. szeptember 24. 05:58