Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.09.25. szerda

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.09.25. szerda

agrarszektor.hu
A déli óráktól nyugat, délnyugat felől csökken a felhőzet - késő délután, estefelé az északkeleti megyékben is -, az ország nagy részén több órára kisüt a nap - derül ki az Agrárszektor szerdai (2024.09.25.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szerdai (2024.09.25.) napon.

Szerda reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szerdai (2024.09.25.) napon.

2024.09.25. szerda: A déli óráktól nyugat, délnyugat felől csökken a felhőzet - késő délután, estefelé az északkeleti megyékben is -, az ország nagy részén több órára kisüt a nap. Elszórtan eső, zápor, esetleg zivatar kialakulhat, majd estefelé a legtöbb helyen megszűnik a csapadék. A déli, délnyugati szél a Dunántúlon helyenként megélénkül, zivatar környékén erős vagy viharos széllökés is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 18, 24 fok között alakul, az Északi-középhegységben lesz a hűvösebb.
Késő estére 13 és 18 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Hidegfront jellegű fronthatásra kell számítani. Legáltalánosabb panaszként a fejfájás, migrén, nehézkes gondolkodás jelentkezhet.

A következő napon várható időjárás

2024.09.26 csütörtök: Fátyolfelhők szűrik a napsütést, emellett északon, északkeleten időnként vastagabb is lehet a felhőzet. Ott elvétve előfordulhat kisebb eső, zápor, másutt csapadék nem valószínű. Sokfelé lesz erős, főleg a Dunántúlon és a főváros tágabb környezetében nagy területen viharos a délnyugati, déli szél. A csúcsérték 21, 28 fok között alakul.

Friss híreink:

A magyar kukorica majdnem felével baj van: rengeteg a toxinos tétel

Habár a kukoricának még csak az 50-60 százaléka van learatva Magyarországon, az már most látszik, hogy ennek a mennyiségnek a 40 százaléka toxinos és súlyos gondok vannak a minőségével - tudta meg az Agrárszektor Kiss Pétertől, a Magyar Gabonafeldolgozók Takarmánygyártók és -Kereskedők Szövetségének elnökétől a Hungrana sajtóklubján. Kiemelte, kezd körvonalazódni a probléma itthon, hiszen hiába lesz 5 millió tonna körüli kukoricánk idén, minőségi oldalon ez nagy valószínűséggel nem fogja fedezni a hazai igényeket és mindenképpen importra lesz szükségünk. Hozzátette, az egyik legnagyobb bajt az jelenti most, hogy sok termelő összekeveri az aflatoxinos, fertőzött tételét a jó minőségűvel, ezzel azonban csak egy nagy „kupac” rossz minőségű terményt generál, aminek az értékesíthetősége így korlátozottá válik.

Magosz: a nulladik lépés a gazdákkal való egyeztetés lenne

A gazdákkal együttműködésben kialakított, a termelőket nem hibáztató, hanem partnerként kezelő agrártámogatási rendszert szeretne látni a közeljövőben Cseh Tibor, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (MAGOSZ) főtitkára. Úgy vélte, a területalapú megközelítés helyett tervezett jövedelemalapú szemléletmód túlzott mozgásteret adhat az Európai Bizottság számára. A főtitkár hozzátette: a családi gazdaságoknak továbbra is van jövőjük Magyarországon, a velük kialakított partnerség révén pedig a magyar agráriumban a nagygazdaságoknak is megvan a szerepük.

Eddig bírták a magyar méhészek: sokaknak ez az év lesz az utolsó

Egyre nehezebb és szorultabb helyzetben vannak a magyar méhészek, nagyon sokan fejezik be a működésüket. Az idei pusztító aszály is negatívan hatott a termelésre, de továbbra is az extrém alacsony felvásárlási árak jelentik a legnagyobb kihívást az ágazatban. Habár már újra vám megfizetésével történhet az ukrán méz behozatala, a több, mint 44 ezer tonna vámmentesen beérkező méz árával szinte lehetetlen felvenni a harcot.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Kiderült a súlyos igazság az önkiszolgáló kasszákról: a Lidl, Tesco, Penny, Auchan is érintett

A magyarok döntő többsége használja az önkiszolgáló kasszákat, a legtöbben a gyorsaság miatt választják a klasszikus pénztárakkal ellentétben - derült ki a Pénzcentrum és a Debreceni Egyetem közös, nagymintás felméréséből. Akadnak persze, akik inkább távol maradnak az újítástól, de vannak szép számmal, akik szerint jóval több kellene a hazai boltokba belőlük. Kérdőívünket 10358 fő töltötte ki, a részletes eredmények magukért beszélnek az önkiszolgáló kasszák fogyasztói megítélésével kapcsolatban.

Tetszett az erdélyi Gyilkos-tó? Itthon is találsz hasonlót, mutatjuk merre keresd

A Tatai Fényes tanösvény nemcsak a természet szerelmeseinek, de a családoknak és a fotósoknak is ideális úti cél. A könnyen járható tanösvényen végig sétálva megismerhetjük a térség különleges növény- és állatvilágát, és élvezhetjük a langyos források nyújtotta felfrissülést. A tanösvény egész évben várja a látogatókat, minden évszakban más-más arcát mutatva. Felkerestük a tanösvény fenntartóit, hogy mélyebbre ássunk a terület rejtelmeibe.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. szeptember 25. 06:03