Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.09.27. péntek

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.09.27. péntek

agrarszektor.hu
Nagyrészt erősen felhős vagy borult idővel indul a nap, de napközben dél felől fokozatosan szakadozik, csökken a felhőzet - derül ki az Agrárszektor pénteki (2024.09.27.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, pénteki (2024.09.27.) napon.

Péntek reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, pénteki (2024.09.27.) napon.

2024.09.27. péntek: Nagyrészt erősen felhős vagy borult idővel indul a nap, de napközben dél felől fokozatosan szakadozik, csökken a felhőzet. Az északi, északnyugati harmadban elszórtan eső, zápor, néhol zivatar is előfordulhat, majd délutántól egyre kevesebb helyen valószínű csapadék. Ezzel szemben a déli, délkeleti tájakon napos idő várható fátyol- és kevés gomolyfelhővel. A déli, délnyugati szél - az északnyugati, északi határ menti részek kivételével - ismét élénk, néhol erős lesz.

A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 25 és 31 fok között várható, de a legtovább felhős északnyugati, északi határ mentén csak 20 fok közelében, néhol azalatt alakul a csúcsérték.
Késő estére 15 és 23 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Meleg jellegű fronthatás érvényesül, ezért az időjárás-változásokra különösen érzékenyen reagálóknál fejfájás, migrén, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomás-ingadozás, fáradékonyság jelentkezhet. Nőhet a reakcióidő.

A következő napon várható időjárás

2024.09.28 szombat: Nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég. Napos periódusok délelőtt inkább délkeleten, délután északnyugaton lehetnek. Északnyugaton néhol, másutt sokfelé várható eső, zápor, helyenként zivatar is kialakul. A déli és a keleti országrészben akár nagyobb mennyiségű csapadék is hullhat. Mindenütt északnyugatira, északira fordul a szél, és sokfelé megerősödik. Zivatar környezetében is lehetnek erős vagy viharos széllökések. Délután többnyire 16, 23, délkeleten, keleten 24, 27 fokot is mérhetnek.

Friss híreink:

Óriási veszélyt jelent egy szer, amit legálisan lehet használni az EU-ban

Korábban nem ismert veszéllyel fenyegeti a házi méhek túlélését az Európai Unióban még legálisan használható neonikotinoid egy új tanulmány szerint. A széles körben használt acetamiprid rovarölő szer más hatóanyagokkal kombinálva ugyanis mind a méhlárvák, mind a kifejlett példányok élettartamát lerövidítheti, ami akár a szer használatával kapcsolatos szabályozások szigorításához is vezethet.

Ezt ne hagyja ki! - Nagy meglepetés az Agrárszektor Konferencián

Előesttel bővül az idén a siófoki Agrárszektor Konferencia műsora, így már három napon keresztül, december 3-5. között találkozhatnak színvonalas szakmai programokkal a rendezvény résztvevői. A december 3-i előesten az agráriumot érintő meteorológiai előrejelzésekről, az agrárgazdaságra is hatással bíró várható gazdasági és belpolitikai eseményekről lesz szó, illetve mérlegre kerülnek a magyar élelmiszergazdaság Európai Unióban töltött elmúlt húsz évének tapasztalatai és a hazai agrárvállalkozások kitörési lehetőségei is.

Csak pénzkidobás a vadriasztó? - javában tart a vadgázolás csúcsszezonja

Az autósokat fokozott óvatosságra inti, a túrázókat pedig különös kalandra hívja a szarvasbőgés időszaka, amikor az alkonyati erdők visszhangoznak a gímszarvas bikák orgonáló hangjától. A vehemens állatok ilyenkor gyakrabban keveredhetnek a közutak közelébe, ugyanakkor egyáltalán nem biztos, hogy az autókra szerelt vadriasztó kütyük valóban távol tartják őket.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Óvatosan, ezekre a házakra alig lehet most hitelt kapni: fájdalmasan sokat bukhat, aki benézi

Az elmúlt időszakot meghatározták az árvízzel kapcsolatos események. A korai felkészülés, előkészületek sok esetben elkerülhetetlenek voltak a komolyabb károk megelőzése érdekében. Ennek ellenére rengeteg otthon került veszélybe és sorra érkeztek a hírek az elárasztott területekről, házakról. Felmerülhet a kérdés, hogy megéri-e ezekre a gyönyörű, természetközeli helyekre költözni ilyen áron? Milyen lehetőségei vannak egyáltalán azoknak, akiknek az ingatlanja árterületen vagy hullámtérben van? Szakértőkkel beszélgettünk az árterületi házakról és mindenről, amit tudni érdemes ezekről a speciális ingatlanokról.

Fillérekért kapható az ősz legzamatosabb gyümölcse: így készíts belőle különleges lekvárt, házi ivólevet

Véget ért a nyár, azonban a befőzés szerelmeseinek most sincs oka az aggodalomra, hiszen rengeteg különleges szezonális gyümölcsnek épp most jön el a szezonja. Habár a boltok polcai és a piacok asztalai roskadoznak ilyenkor az izgalmasnál izgalmasabb gyümölcsök súlyától, mi most egy igazi klasszikushoz nyúlunk vissza: a múltkor elárultuk, hogyan készíthetünk ínycsiklandó lekvárt, ivólevet kajszibarackból, most pedig ehhez hasonló módon fogjuk feldolgozni a szaftos, aromatikus vilmoskörtét is.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?