Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.09.28. szombat

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.09.28. szombat

agrarszektor.hu
Napközben egyre többfelé kell esőre számítani, emellett reggel délnyugaton, a déli óráktól délkeleten is előfordulhatnak zivatarok - derül ki az Agrárszektor szombati (2024.09.28.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2024.09.28.) napon.

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2024.09.28.) napon.

2024.09.28. szombat: Napközben egyre többfelé kell esőre számítani, emellett reggel délnyugaton, a déli óráktól délkeleten is előfordulhatnak zivatarok. A legnagyobb mennyiség a Pécs-Sátoraljaújhely vonal széles sávjában hullhat. Legkisebb eséllyel északnyugaton lehet csapadék. Ott, valamint a nap első felében a délkeleti, keleti tájakon napsütésben is részünk lehet, ezt leszámítva borult lesz az ég. Az északnyugatira forduló szél több helyen megélénkül, néhol meg is erősödik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 16 és 21 fok között várható, de a naposabb délkeleti, keleti részeken 25 fok köré melegszik fel a levegő. Késő estére 13 és 18 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet.

A következő napon várható időjárás

2024.09.29 vasárnap: Hajnaltól északnyugat felől szakadozik, csökken a felhőzet, egyre nagyobb területen kisüt a nap. A Duna-Tisza közén lehet helyenként erőteljesebb gomolyfelhő-képződés egy összeáramlás mentén. Éjjel főleg hazánk délkeleti, keleti felén több helyen várható eső, zápor. Napközben egyre kevesebb helyen eshet, de a középső konvergenciában még délután sem kizárt egy-egy zápor. Az északi, északnyugati szél nagy területen megerősödik, néhol viharos lökések is lehetnek. Délután 13, 18 fok valószínű.

Friss híreink:

Kell metszeni ősszel vagy sem? Ezt rengetegen elrontják ilyenkor a kertben

A metszés egy olyan munka, amihez kiskertekben sokan félve fognak hozzá, ezért lehet, hogy inkább elhanyagolják, mondván mi van, ha elrontják? Egyáltalán mit lehet elrontani? Kell e félni ennek a műveletnek a következményeitől?

Óriási veszélyt jelent egy szer, amit legálisan lehet használni az EU-ban

Korábban nem ismert veszéllyel fenyegeti a házi méhek túlélését az Európai Unióban még legálisan használható neonikotinoid egy új tanulmány szerint. A széles körben használt acetamiprid rovarölő szer más hatóanyagokkal kombinálva ugyanis mind a méhlárvák, mind a kifejlett példányok élettartamát lerövidítheti, ami akár a szer használatával kapcsolatos szabályozások szigorításához is vezethet.

Ezt ne hagyja ki! - Nagy meglepetés az Agrárszektor Konferencián

Előesttel bővül az idén a siófoki Agrárszektor Konferencia műsora, így már három napon keresztül, december 3-5. között találkozhatnak színvonalas szakmai programokkal a rendezvény résztvevői. A december 3-i előesten az agráriumot érintő meteorológiai előrejelzésekről, az agrárgazdaságra is hatással bíró várható gazdasági és belpolitikai eseményekről lesz szó, illetve mérlegre kerülnek a magyar élelmiszergazdaság Európai Unióban töltött elmúlt húsz évének tapasztalatai és a hazai agrárvállalkozások kitörési lehetőségei is.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

10 ijesztő tény 2024-ben, amivel hamarosan minden magyar nyugdíjas szembesül

Akárcsak a klímaváltozás, az elöregedő társadalmak problémái még néhány éve a távoli jövő kihívásainak tűntek, azonban rengeteg országban sokkal hamarabb szembe kell nézni velük, mint ahogy számítottunk rá. Már nem csak a 30-as, 40-as éveikben járókat, hanem a nyugdíj előtt állókat is aggodalommal tölthetik el a társadalmi krízis jelei, melynek következményeit már ők is elszenvedhetik. Papíron sem Magyarországon, sem nyugaton nem lenne feltétlenül probléma, hogy az idősek egyre nagyobb hányadát teszik ki a társadalomnak, azonban az országok szociális és egészségügyi rendszerei nem tudnak lépést tartani a gyors elöregedéssel. Az idősek anyagi helyzetének romlására sem találtak még megnyugtató megoldást.

Odavannak ezért a legendás helyért a magyarok: ez lenne a legjobb cukrászda vidéken?

A Százéves Cukrászda nem csupán Magyarország második legrégebbi, folyamatosan működő cukrászdája, hanem egy élő múzeum is, ahol a 19. századi polgári miliő és a hagyományos magyar sütemények találkoznak. Az 1840-ben alapított cukrászda berendezései és bútorai az 1800-as évek elejéről származnak, így minden látogatás egy időutazás is egyben. Balogh László cukrászmestert kerestük fel, hogy megtudjuk, mi teszi a gyulai Százéves Cukrászdát különleges történelmi és kulturális örökséggé.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?