Hamar megjött a fagy: ekkora lehűlés már rég volt Magyarországon

Hamar megjött a fagy: ekkora lehűlés már rég volt Magyarországon

agrarszektor.hu
Hétfőn napos idő volt, kivéve Szabolcs keleti részén, ahol felhősödés tapasztalható. A csúcshőmérséklet 13 és 19 fok között mozgott, a legmelegebb terület pedig Szécsény környéke volt. Éjszaka a hőmérséklet -3 és +7 fok közé csökkent, a legalacsonyabb értéket Lénárddarócon mérték, ahol -3,1 fokot regisztráltak.

Hétfőn általában napos időben volt részünk, de Szabolcs keleti csücskében több volt a felhő. A csúcshőmérséklet 13 és 19 fok között alakult, váratlanul a szécsényi mérőállomás környéke bizonyult a legmelegebbnek - írja a HungaroMet Facebook posztjában.

EZ IS ÉRDEKELHET

Éjszaka a felettünk lévő hideg légtömeg nyugalomba jutott, derült volt általában az ég, szél sem fújt, így erős volt az éjszakai lehűlés. Hajnalra végül -3 és +7 fok közé csökkent a hőmérséklet, az éjszaka során a két legalacsonyabb hőmérsékletet mérő állomásunk Zabar és Lénárddaróc fej-fej mellett haladt lefelé, az egyik órában Zabar vezetett, a másikban Lénárddaróc, végül utóbbi "nyert" egy tized fokkal. A legalacsonyabb hőmérséklet Lénárddarócon volt, itt -3,1 fokot mutatott a hőmérő.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. október 1. 11:26