3 hurrikán tombolt egyszerre: az egyik maradványa Európát is eléri

3 hurrikán tombolt egyszerre: az egyik maradványa Európát is eléri

agrarszektor.hu
Miközben Florida a Milton hurrikán érkezésére készül, Európa partjait elérheti a Kirk ex-hurrikán, amely már mérsékelt övi ciklonná szelídült. Florida partvidékén viszont a kötelező kitelepítések miatt több mint egymillió ember van veszélyben, mivel a Milton hurrikán miatt súlyos áradások és akár 300 mm csapadék is várható, ráadásul ez már a második vihar, amely kevesebb mint két héten belül eléri a térséget.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Regisztráljon most még EARLY BIRD áron! 

Miközben Florida térségében Milton érkezésére készülnek, Európa partjait a mai napon érheti el a Kirk hurrikánból mérsékelt övi ciklonná szelídült légköri képződmény. Középpontjában 980 hPa alatti légnyomás-értékeket mértek. A Kirk ex-hurrikánból a legtöbb csapadékra az előrejelzések szerint Portugáliában és Spanyolország északnyugati felén, valamint egy Észak-Franciaországon keresztül Belgiumba, Luxemburgba és Németország nyugati részeibe vezető, képzeletbeli folyosó mentén számíthatunk - írja az Időkép.

EZ IS ÉRDEKELHET

Érdemes azt is megemlíteni, hogy tegnap - a pénteken hozzánk is megérkező - Kirkkel együtt 3 aktív hurrikán is mozgott, Leslie és a neves Milton társaságában. Kirk azóta természetesen veszített az erejéből, így már csak ex-hurrikánként emlegethetjük. Nem úgy, mint Miltont, akinek érkezésétől nagyon sokan tartanak, Florida partvidékén több mint egymillió ember számára rendeltek el kötelező kitelepítést. A tengerparti területeken súlyos áradásokra számítanak, helyenként rövid idő alatt akár 300 mm csapadék is zúdulhat a térségre. Nem irigyeljük a floridai lakosokat, Milton ugyanis kevesebb, mint két héten belül a második súlyos vihar, ami eléri a térséget, a hatóságok ráadásul még a Helene hurrikán által okozott törmeléket sem tudták mindenhol tökéletesen eltakarítani.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. október 9. 11:31