Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.10.12. szombat

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.10.12. szombat

agrarszektor.hu
A köd feloszlik, a rétegfelhőzet mindenütt szakadozásnak, gomolyosodásnak indul, és délutánra már kissé felhős, napos idő valószínű nyugatról felvonuló fátyolfelhőzettel - derül ki az Agrárszektor szombati (2024.10.12.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2024.10.12.) napon.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Regisztráljon most még EARLY BIRD áron! 

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2024.10.12.) napon.

2024.10.12. szombat: A köd feloszlik, a rétegfelhőzet mindenütt szakadozásnak, gomolyosodásnak indul, és délutánra már kissé felhős, napos idő valószínű nyugatról felvonuló fátyolfelhőzettel. Az északias szél az északkeleti tájakon még megélénkül.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 19 fok között várható. Késő estére 7 és 12 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatással nem kell számolni.

A következő napon várható időjárás

2024.10.13 vasárnap: Változóan felhős időre számíthatunk, több-kevesebb napsütéssel. Az északi megyékben néhol előfordulhat kisebb eső, zápor. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik a déli, délnyugati, majd az északnyugati szél. A csúcshőmérséklet 15 és 22 fok között alakul, északkeleten lesz a hidegebb idő.

Friss híreink:

Egyre többen termesztik ezt a szuperélelmiszert itthon: tudhatnak valamit?

Itt van az ősz, ami egyben azt is jelenti, hogy a tök, a körte és az alma mellett a gyökérzöldségek is fókuszba kerülnek. A cékla nagy népszerűségnek örvend az év ezen időszakában, pedig nem csak most vásárolható meg a boltokban, piacokon. A kereslet folyamatosan erősödik, amit jól mutat, hogy 2021-2022 között 49 százalékkal nőtt a termőterülete, így ma már 343 hektáron foglalkoznak céklatermesztéssel a gazdálkodók. Alábbi cikkünkben annak jártunk utána, mennyit kell fizetnünk ezért a szuperélelmiszerért és, hogy milyen évet tudhatnak maguk mögött a termelők.

Fillérekért veszik itt a birset a magyarok: mutatjuk, hol juthatsz hozzá olcsón

A birs néhány évtizeddel ezelőtt még a legtöbb vidéki ház udvarában megtalálható volt, a piacokon pedig rendkívül kedvező áron lehetett hozzájutni. Mára azonban ez is megváltozott, kevés a termés és jócskán meg is drágult. A birs rendkívül egészséges, pektintartalma a legmagasabb a gyümölcsök közül. Ezért különösen hasznos a gyomorbetegeknek, gyomorfekélyben szenvedőknek, hiszen a pektin kibéleli a gyomrot, tehát megéri fogyasztani. Ha pedig nem szeretnénk vagyonokat költeni rá, akkor érdemes Szedd Magad akciók keretein belül beszerezni.

Leáldozóban a magyar repcének? Egyre több gazda hagyja abba a termelést

A repce vetésterülete Magyarországon idén várhatóan nem éri el a 130 ezer hektárt, ami jelentős visszaesés az előző évekhez képest, ugyanis 2018-ban még 330 ezer hektáron termeltek repcét. Az évek óta tartó csökkenés okai között szerepelnek a növényvédelmi problémák, valamint a piaci kihívások.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Nincs többet hó vége: ezzel a csodaszabállyal, átlagfizuból is 88 ezret lehet félretenni havonta

Talán már sokan hallottak az úgynevezett 20-30-50-es szabályról az egyszerű, könnyen megérthető módszersegítségével különösebb nehézségek nélkül lehetünk képesek havi kiadásaink rendszerezésére, ezáltal pedig könnyebben megfoghatjuk a pénzt, sikeresebbek lehetünk a spórolás tekintetében is. De mit is jelent ez a szabály a gyakorlatban? Az alábbiakban a jelenlegi kereseti adatok alapján adunk választ erre a kérdésre, illetve azt is megnézzük, hogy mennyi pénzt tudunk megspórolni a módszer alkalmazásával. Annyit mindenesetre már most előre bocsátunk, hogy bizony már néhány év alatt is súlyos milliókat halmozhatunk fel ezzel az egyszerű módszerrel.

Egy ágyban a kutyával: puha kényeztetés vagy őrületes veszély? Hazai szakértő meglepő válasza

Sok gazdi számára a világ legtermészetesebb dolga, hogy egy ágyban alszik házi kedvencével, hiszen a közelség meghittséget és biztonságot ad. De mit mondanak a szakértők a közös alvásról? Milyen hatással van ez a higiéniára, az egészségügyi kockázatokra, és a kutyánk jólétére? Nézzük meg, milyen szempontokat érdemes figyelembe venni, mielőtt megosztanánk az ágyunkat kedvencünkkel! - Dr. Varjú Gábort, a Szombathelyi Állatkórház állatorvosát kérdeztük a tényekről.  

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?