Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.10.15. kedd

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.10.15. kedd

agrarszektor.hu
Főként hazánk északi és keleti felében indul erősen felhősen vagy borultan a nap, és még elszórtan - de egyre kevesebb helyen - előfordulhat eső, záporeső - derül ki az Agrárszektor keddi (2024.10.15.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, keddi (2024.10.15.) napon.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Regisztráljon most még EARLY BIRD áron! 

Kedd reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, keddi (2024.10.15.) napon.

2024.10.15. kedd: Főként hazánk északi és keleti felében indul erősen felhősen vagy borultan a nap, és még elszórtan - de egyre kevesebb helyen - előfordulhat eső, záporeső. Napközben e tájakon nagyrészt szakadozik, csökken a felhőzet, de néhol maradhatnak tartósan felhős körzetek. Összességében a fátyol- és gomolyfelhők mellett legalább többórás napsütésre van kilátás. Az északnyugatira, északira forduló szél sokfelé megélénkül, az Észak-Dunántúlon helyenként meg is erősödik, majd délután mérséklődik a légmozgás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 14 és 21 fok között alakul, de a legtovább felhős északkeleti körzetekben ennél hűvösebb lehet. Késő estére 3 és 13 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Hidegfront jellegű hatás várható. Ilyenkor fejfájás, migrén, nehézkes gondolkodás, vérnyomás csökkenés jelentkezhet.

A következő napon várható időjárás

2024.10.16 szerda: Nagyobbrészt derült vagy gyengén felhős, napos időre számíthatunk. Nyugaton, délnyugaton azonban erősen felhős, illetve borult idő lesz a jellemző. Csapadék nem valószínű. Az északkeleti, a Dunántúlon a délkeleti szél helyenként megélénkül. Délután 13, 18 fok várható.

Friss híreink:

Melléktermékből élelmiszer - tényleg ez a jövő?

Bár egyre nagyobb figyelem övezi, sokan még mindig nem ismerik az értéknövelő újrahasznosítás (upcycling) fogalmát. Ráadásul a jelenleg hatályos szabályozások sem feltétlenül segítik az innovációs megoldások elterjedését - mondta el az Agrárszektornak Dalmadi Júlia, a Transfoodmission Kft. alapító ügyvezetője. A szakember beszélt arról is, hogy milyen lehetőségek vannak az új típusú élelmiszerek előtt, milyen projekteket terveznek a vállalkozásnál, és hogy milyen várakozásaik vannak a következő időszakot illetően.

Olyan változás jöhet Magyarországon, ami már minden gazdaságot érint

Az egyértelműen látszik, hogy az elmúlt évek hatásainak következtében a nagyobb üzemméretű, többnyire vegyes ágazatú gazdaságok hatékonyabbnak, gazdaságilag stabilabbnak mutatkoznak Magyarországon - tájékoztatta az Agrárszektort Makai Szabolcs, a Talentis Agro Zrt. vezérigazgatója. A szakember szerint elképzelhető egy átrendeződés itthon ezen tőkeerősebb gazdaságok térnyerésének irányába, a kérdés, hogy ez milyen gyorsan fog bekövetkezni. Kiemelte, az öntözés fejlesztése kulcsfontosságú kérdés hazánkban, e nélkül ugyanis a hosszútávú termésbiztonság elképzelhetetlen, így az öntözhető területek nagyságának növelése a Talentisnél is megmaradt első számú prioritásként.

Titokzatos betegség terjed a magyar erdőkben: nincs ellene gyógymód

A dámszarvasoknak mostanában nemcsak a tehenek kegyeiért kell megküzdeniük, hanem egy körükben terjedő titokzatos betegséggel is. A rejtélyes kór az érintett állatoknál nemcsak deformált, gennyes agancsokat, hanem a jelek szerint szaporodási problémákat és további súlyos tüneteket is okozhat. A dámokon túl az őzeket és gímszarvasokat is érintő tünetek a kutatók szerint összefüggésben állhatnak a mikotoxinok jelenlétével és egyelőre úgy tűnik, hogy nincs ellenük gyógymód.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

A 13 legfontosabb kérdés és válasz a nyugdíj megtakarítások lakáscélú felhasználásáról 2025-ben

2025-ben az önkéntes nyugdíjpénztárakban lévő megtakarításokat adómentesen lehet majd felhasználni lakhatási célra. Összegyűjtöttük az eddig tudható legfontosabb tudnivalókat, és mutatjuk azt is, milyen hatásai lehetnek a lépésnek.

Borsos ára lesz a tűzifatárolásnak idén? Bukhatod a drága faárut, ha erre nem figyelsz

A magyar emberek körében és a háztartások nagy részében mindig a fa az egyik legkedveltebb fűtőanyag. Szakemberek szerint ez annak köszönhető, hogy a tűzifával tudjuk a legnagyobb hőenergiát előállítani, méghozzá a legkedvezőbb áron. Ehhez azonban nem mindegy, milyen fát választunk. Cikkünkben most annak jártunk utána, milyen fával érdemes fűteni, illetve hogyan kell azt tárolni.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?