Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.10.21. hétfő

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.10.21. hétfő

agrarszektor.hu
A pára és ködfoltok feloszlása után napos idő várható, a fátyolfelhőzet napközben a legtöbb helyen csökken - derül ki az Agrárszektor hétfői (2024.10.21.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, hétfői (2024.10.21.) napon.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

Hétfő reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, hétfői (2024.10.21.) napon.

2024.10.21. hétfő: A pára és ködfoltok feloszlása után napos idő várható, a fátyolfelhőzet napközben a legtöbb helyen csökken. A délkeleti szél főként az Észak-Dunántúlon időnként megélénkül.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 14 és 19 fok között alakul. Késő estére nagyrészt 2 és 10 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatás nem terheli szervezetünket, sőt a derült, napos idő jó hatással van a kedélyállapotunkra, a hangulatunkra, gyorsítja az anyagcserénket, és az erős csontozat kiépítésében nélkülözhetetlen szerepe van. Ezért érdemes a száraz időt kihasználni és lehetőleg a szabadban tölteni, kirándulni a természetben, ezáltal pihenni és feltöltődni.

A következő napon várható időjárás

2024.10.22 kedd: A pára, illetve köd feloszlását követően túlnyomóan derült vagy gyengén felhős, napos, száraz idő várható. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A csúcsérték 14 és 21 fok között várható.

Friss híreink:

Idén még szenved a géppiac, de jövőre jöhet az emelkedés

Túlzás nélkül állítható, hogy megtorpant a mezőgazdasági gépek forgalmazása, és nemcsak az Európai Unióban, de a tengerentúli piacokon is. Az ágazatra rálátó szakértő szerint ez a trend még a következő év első felében is kitarthat, és csak 2025 második felében várható fellendülés a piacon, feltéve, hogy a makrogazdasági mutatók kedvezők maradnak.

Tuti módszer a drága talajjavítók helyett: sokan már ezt használják a kertben

A komposztálás költséghatékonysága, környezetbarát jellegű és sokoldalú felhasználhatósága megkerülhetetlen téma. Ez a folyamat a biohulladék szabályozott lebontási folyamata, amely oxigén jelenlétében mikro- és makroorganizmusok segítségével zajlik. Az érett komposzt gazdag tápanyagokban, és hozzájárul a talaj termékenységéhez, miközben csökkenti a hulladék mennyiségét és javítja a környezeti állapotokat. Cikkünkből kiderül, mennyi minden kerülhet a komposztba.

Tényleg nem kell már ez a traktor a magyaroknak? Sorra mondanak le róla

2024 szeptemberében a magyar gazdák 34,6 százalékkal kevesebb traktort vettek, mint egy évvel korábban, 2022 kilencedik hónapjához képest azonban 75,4 százalékkal kevesebb traktor talált gazdára most. A legkapósabb traktormárka szeptemberben a John Deere volt, amelyből 21-et adtak el a hónapban, a második helyen a Solis végzett, abból 19 darabot értékesítettek. A népszerűségi listán a harmadik a New Holland, a negyedik a Claas, az ötödik pedig a Case volt az év kilencedik hónapjában. Miután májusban kilökték az élről az addig szinte mindig vezető John Deere-t, augusztus után most szeptemberben is úgy tűnik, sikerült visszatalálnia a dobogó tetejére.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Balásy Zsolt: Magyarország független lesz, mint Szerbia, épp kiiratkozunk onnan, ahová jó tartozni

A forint útja az, hogy gyengülni fog, ha a fene fenét eszik is, csak a mértéke a kérdés - mondta a Pénzcentrumnak adott interjújában Balásy Zsolt, aki szerint most nem tudatos forintgyengítés áll az árfolyamromlás háttérben, hanem tisztán piaci folyamatok. A HOLD Alapkezelő hedge fund managere arról is beszélt, hogy a rekordmagasságokban járó zlotyiárfolyammal azt árazhatja a piac, hogy a lengyelek viszonya rendeződni látszik az Unióval, Magyarországé viszont nem. Hozzátette: az is nagy kérdés, mit fog kezdeni a lakosság a lejáró állampapírokból származó pénzével, szerinte ennek nagy hányada devizában köthet ki, ami szintén gyengítheti a forintot. Kijelentette: hosszútávú károkozás Magyarországnak az, hogy "kicsalogatják" és az ingatlanpiacra terelik a nyugdíjmegtakarításokat, "az intézkedés mutatja azt, hogy bajban van az ország" - fogalmazott. Az a potenciál pedig szerinte egyáltalán nincs meg Magyarországban, hogy itt 3-6 százalék közötti gazdasági növekedés legyen, a gazdasági semlegességről pedig Szerbia jutott eszébe. Beszélgettünk még arról, hogy most mi a helyzet a kínaiakkal és a Volkswagennel, mekkora kihívásokkal nézhet szembe miattuk Európa. Szó esett arról is, mire lehet számítani a tőzsdéken az amerikai választás nyomán, és Balásy Zsolt tanácsokkal is ellátta a befektetőket: merre is érdemes mozdulni a vérzivatarban, a bizonytalanságokkal teli piacokon. Interjú.

Sokkoló áron kínálják a piacokon a gesztenyét: kínai helyett válaszd a magyart - itt vedd meg olcsóbban!

Óriási a kereslet a magyar szelídgesztenyére, nemcsak nálunk, hanem egész Európában is, viszont az utóbbi másfél évtizedben egy gombás betegség, a kéregelhalás járványszerűen tizedeli a fákat. Mellette néhány éve megjelent a szelídgesztenye gubacsdarázs is. A szezon elején járunk, ezért is voltunk kíváncsiak arra, milyen piaci árakra számíthatunk idén? Kocsis Mártont, a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs szakmai referensét erről is kérdezte a HelloVidék.  

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?