Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.10.26. szombat

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.10.26. szombat

agrarszektor.hu
Napközben a látási viszonyok javulását és a rétegfelhőzet felszakadozását követően az ország nagyobb részén fátyolfelhős, napos időre van kilátás, ugyanakkor elsősorban a nyugati és az északi tájakon helyenként tartósan felhős körzetek is maradhatnak - derül ki az Agrárszektor szombati (2024.10.26.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2024.10.26.) napon.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2024.10.26.) napon.

2024.10.26. szombat: Napközben a látási viszonyok javulását és a rétegfelhőzet felszakadozását követően az ország nagyobb részén fátyolfelhős, napos időre van kilátás, ugyanakkor elsősorban a nyugati és az északi tájakon helyenként tartósan felhős körzetek is maradhatnak. Csapadék nem valószínű. A déli, délkeleti szelet a nappali órákban az Észak-Dunántúlon nagyobb területen is kísérhetik élénk lökések, másutt jobbára gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 22 fok között alakul. Késő estére többnyire 6 és 14 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Továbbra is anticiklon határozza meg térségünk időjárását, ezért fronthatással nem kell számolni az arra érzékenyeknek.

A következő napon várható időjárás

2024.10.27 vasárnap: A köd és a rétegfelhőzet nappal nagyrészt feloszlik, ezt követően fátyolfelhős, napos időre számíthatunk. Csapadék nem valószínű. A déli, délnyugati szél többfelé megélénkül. Délután 16, 22 fok várható.

Friss híreink:

Különleges rágcsáló bujkál a magyar földekben: durva, hogy néz ki

Negyvenegy magyar földikutya lelt új otthonra a Hortobágyi Nemzeti Park területén fekvő Monostorpályi és Martinka határában az elmúlt időszakban. Mivel a különleges faj korábban a kihalás szélére sodródott, ez az állományerősítés rendkívüli jelentőségű eseménynek számít mind a fajmegőrzés, mind a hazai természetvédelem szempontjából.

Kell még egyáltalán termőföld a paradicsomtermesztéshez?

Gyökeresen eltérő paradicsomtermesztési módszereket alkalmaznak a gazdák Európában, amely alapvetően az éghajlati különbségekből adódnak, de számos egyéb érv is szól egyik vagy másik mellett. A termőföld nélküli, holland rendszerben a paradicsomok nem csak gyorsabban növekednek, de a hozamok is kiemelkedően magasak, ráadásul nagyban csökkenhetők a kártevők okozta kockázatok. A hagyományos módszerben a termőföld az alapja mindennek, a kártevők ellen pedig biológiai eljárásokkal is lehet védekezni. Az Agrárszektor a közelmúltban az előbbit idehaza, Szentesen, az utóbbit Szicíliában tanulmányozta.

Már az agrárhitelt is egyre inkább a nagyok kapják

Az agrárfinanszírozás kapcsán is megfigyelhető a koncentráció térnyerése, a bankok egyre inkább a nagyobb ügyfelek hitelezése felé mozdulnak el - mondta az Agrárszektornak dr. Herczegh András, az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány (AVHGA) ügyvezető igazgatója, aki azt is kifejtette, hogy az ágazatnak mire lenne szüksége a következő időszakban a fejlődéshez, és hogy mely kérdések kerülhetnek előtérbe az idei siófoki Agrárszektor Konferencián.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Így spórolhatsz akár 40 százalékot idén a síbérlet árán: egyszerű a trükk, mindenkinek működik

A síelés komoly krízisben van: a globális felmelegedés és a hóhiány jelentős hatással van a tél turizmusra, miközben a bérletek árai drámaian emelkednek. Népszerűsége ettől függetlenül nem csökken, a síelés az európai idegenforgalmi ágazat 7%-át teszi ki, a kontinensen évente körülbelül 400 millió ember keresi fel terepeket. Ám nagy kérdés, hova mehetünk még, ahol hó is van és megfizethetőek az árak. Most összegyűjtöttük a legolcsóbb síterepeket, és mutatjuk, hogy lehet akár 40%-os kedvezménnyel is hozzájuthatunk a bérletekhez. Míg a tavalyi szezonban átlagosan 10 százalékkal emelkedtek a bérletek árai, addig idén visszafogottabb volt a drágulás, 3-5 százalékos.

Ezt rontják el a legtöbben a leander teleltetésénél: a sztárkertész 8 tippje, amitől jövőre is dúsan virágzik

A leander gyönyörű mediterrán hangulatot varázsol a kertbe, de az őszi hónapokkal eljön az idő, amikor gondoskodni kell a teleltetéséről. Az előrejelzések szerint október utolsó napjaiban már éjszaka fagyok is lehetnek! Kósa Dániel kertészmérnök most elárulta a HelloVidéknek, hogyan készítsük fel a leandereket a hidegebb hónapokra!

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?