Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.10.27. vasárnap

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.10.27. vasárnap

agrarszektor.hu
A pára- és ködfoltok feloszlanak, az ország döntő részén napos idő várható fátyolfelhőkkel, az északnyugati határ mentén, valamint az északkeleti tájakon maradhatnak tartósabban felhős részek - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2024.10.27.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2024.10.27.) napon.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2024.10.27.) napon.

2024.10.27. vasárnap: A pára- és ködfoltok feloszlanak, az ország döntő részén napos idő várható fátyolfelhőkkel, az északnyugati határ mentén, valamint az északkeleti tájakon maradhatnak tartósabban felhős részek. Számottevő csapadék nem lesz. A délies szelet főként a Dunántúlon kísérik élénk széllökések.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 18 és 24 fok között alakul, ennél hűvösebb a tartósabban felhős tájakon lehet az idő.
Késő estére 6 és 15 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Habár fronthatással nem kell számolni, a melegedés miatt az időjárás-változásokra különösen érzékenyen reagálóknál melegfronti hatások tapasztalhatók. Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás tapasztalható, de akár ingerlékenyebbekké is válhatnak.

A következő napon várható időjárás

2024.10.28 hétfő: Éjjel, reggel többfelé várható rétegfelhőzet, illetve köd, amely helyenként tartósan megmaradhat. Emellett délután fátyolfelhők sodródnak fölénk. Csapadék nem valószínű. Mérsékelt marad a légmozgás. Délután többnyire 15 és 20 fok közé emelkedik a hőmérséklet, de az egész nap derült tájakon 22, 23 fok is lehet.

Friss híreink:

Megválaszoljuk a nagy kérdést: kell ásni ősszel a kertben vagy sem?

Korábban még minden kertben alapvető munkafolyamat volt az őszi ásás. Azóta rengeteget változott a szemlélet, és a kutatások is bebizonyították, hogy ez a munkafolyamat nem mindig van a kertünk és a talajélet hasznára. De akkor milyen esetben jó, ha ásunk, és mikor hátrány?

Különleges rágcsáló bujkál a magyar földekben: durva, hogy néz ki

Negyvenegy magyar földikutya lelt új otthonra a Hortobágyi Nemzeti Park területén fekvő Monostorpályi és Martinka határában az elmúlt időszakban. Mivel a különleges faj korábban a kihalás szélére sodródott, ez az állományerősítés rendkívüli jelentőségű eseménynek számít mind a fajmegőrzés, mind a hazai természetvédelem szempontjából.

Kell még egyáltalán termőföld a paradicsomtermesztéshez?

Gyökeresen eltérő paradicsomtermesztési módszereket alkalmaznak a gazdák Európában, amely alapvetően az éghajlati különbségekből adódnak, de számos egyéb érv is szól egyik vagy másik mellett. A termőföld nélküli, holland rendszerben a paradicsomok nem csak gyorsabban növekednek, de a hozamok is kiemelkedően magasak, ráadásul nagyban csökkenhetők a kártevők okozta kockázatok. A hagyományos módszerben a termőföld az alapja mindennek, a kártevők ellen pedig biológiai eljárásokkal is lehet védekezni. Az Agrárszektor a közelmúltban az előbbit idehaza, Szentesen, az utóbbit Szicíliában tanulmányozta.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Kiderült a súlyos igazság a magyar csapvízről: térképen a legveszélyesebb települések 2024-ben

Magyarországon a háztartások 98 százalékában van vezetékes víz, azonban csak a települések 60 százalékán megfelelő minőségű az ivóvíz a népegészségügyi központ Vízhigiénés laboratóriáumának adatai alapján. A legtöbb helyen indikátor paraméterek miatt kifogásolt minőségű az ivóvíz, de előfordul kémiai szempontból, vagy eseti bakteriológiai kifogásolt víz is. 2023-tól már jelentősen több, potenciális egészségkockázattal rendelkező paramétert vizsgál a népegészségügyi hatóság, ezáltal az egyes települések kapcsán még részletesebb információk érhetők el az ívóvízminőségről. A Pénzcentrum kigyűjtötte a kifogásolt ívóvízminőség által érintett településeket, ezeket térképre is tettük és megvizsgáltuk, hol milyen változások történtek a vízminőség terén.

Hihetetlen, mekkora vargányát talált a mázlista gombász: azt is elárulta, hol nőnek ezek a csodák!

Varga Tamás szombathelyi gombásznak nem semmi mázlija volt, ahogy a HelloVidéknek elmesélte, soha ekkora vargányát nem talált még, mint a minap! Az utólagos mérés szerint a méretes kalapos közel 1 kg-ot nyomott. Jelenleg a hazai erdőkben még kitart a gombaszezon, bőséggel lehet szedni rizikét, lila és szürkéslila pereszkét, vargányát, fenyőtinórut, kései laskagombát és sötét trombitagombát is. Az őzláb viszont már lecsengőben van.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?