Jelentős lehűlés jön, eső, akár havazás is lehet

Jelentős lehűlés jön, eső, akár havazás is lehet

agrarszektor.hu
Hűvös nappalok, fagyos éjszakák, csapadék, akár havazás is jöhet a következő napokban, vagyis véget ér a nyugodt, napos, enyhe idő a következő hétvégére - jelentette az Időkép.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

Az elmúlt hetekben a Kárpát-medence időjárását anticiklonok uralták, melyek nyugodt, eseménytelen körülményeket teremtettek. Ez a trend várhatóan a hónap végéig folytatódik, azonban a jövő hét jelentős változást hozhat.

Bár a pontos részletek még bizonytalanok, a friss fáklyadiagramok azt mutatják, hogy az előrejelzési modellek többsége jelentős hőmérséklet-csökkenést vetít előre. Ez a gyakorlatban azt jelentheti, hogy a nappali hőmérséklet 15 fok alá csökkenhet, sőt, egyes napokon akár 10 fok alatt is maradhat. Az éjszakák pedig sok helyen fagyosak lehetnek, ami az ősz előrehaladtával egyre jellemzőbbé válik.

A magasban érkező hideg légtömegek hatására akár az idei első havazás is bekövetkezhet, elsősorban a magasabban fekvő hegyvidéki területeken. Fontos megjegyezni, hogy a csapadék mennyisége, időbeli és térbeli eloszlása még a hőmérsékletnél is bizonytalanabb tényező.

Az elkövetkező napok előrejelzései várhatóan pontosabb képet adnak majd a közelgő időjárási változásról. Az időjárás-szakértők folyamatosan figyelemmel kísérik a fejleményeket, hogy minél pontosabb információkkal szolgálhassanak a lakosság számára. Bár a részletek még formálódnak, annyi bizonyos, hogy az eddigi eseménytelen időjárás hamarosan véget érhet, és egy izgalmas, változékonyabb periódus veheti kezdetét az ősz derekán.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tornádó volt Szombathelyen
Növény

Tornádó volt Szombathelyen

A forgószél szabályos tölcsért alkotott és földet is ért Szombathelyen - Ausztria felől érkezett a szupercella.

Szaharai port hoz a szél
Növény

Szaharai port hoz a szél

Északnyugaton heves zivatarok lehetnek még estig, máshol jobbára nyugodt, bár szeles időjárás várható.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. október 27. 12:31