Felhős, egyre hűvösebb napok várnak ránk

Felhős, egyre hűvösebb napok várnak ránk

MTI
Reggelente ködre ébredhetünk, a nap további részében pedig párás, felhős időjárás várható. A nappalok fokozatosan hűlnek, az éjszakák viszont már hidegek lesznek.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

Európa nagy részének időjárását továbbra is anticiklon alakítja, emiatt reggelente többfelé ébredhetnek párás, ködös, rétegfelhős időre. Helyenként csak lassan javulnak a látási viszonyok. A ciklonok és frontok a kontinens peremterületeire szorulnak, ott felhősebb, csapadékosabb az idő. A Brit-szigetek északi felét, valamint a Skandináv-félsziget délnyugati részét érintő hidegfront többfelé 20 mm körüli, illetve afölötti csapadékmennyiséget okozott. Továbbá a Földközi-tenger középső és nyugati medencéjének partvidékén örvénylő sekély ciklon miatt előfordulnak záporok, néhol zivatarok, de az előző napokhoz képest már kevesebb csapadékról érkezik jelentés.

A Kárpát-medence továbbra is anticiklon peremén helyezkedik el, melynek áramlásában előbb melegebb léghullámok érkeznek fölénk, majd hétfőre virradóan egy gyenge, széteső front érinti hazánkat. A következő napokban erősödik a ködhajlam.

Köd, felhő és szél

Idehaza vasárnap derült vagy fátyolfelhős lesz az ég. Estétől egyre többfelé párássá válik a levegő, hajnalra, reggelre egyre nagyobb területen köd és alacsonyszintű felhőzet képződik és terjeszkedik. Mindez hétfőn csak lassan szakadozik, helyenként maradhatnak tartósan felhős, párás területek, ahol szitálás nem kizárt. Több napsütésre a kissé szelesebb - elsősorban északkeleti - tájakon van kilátás. Vasárnap a délies szél több helyen, míg hétfőn már az északira forduló légmozgás élénkül meg a Bodrogköz térségében, valamint az Észak-Dunántúlon.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. október 27. 12:31