2024. október 26. szombat Dömötör
Marad a szokatlanul enyhe, őszies időjárás

Marad a szokatlanul enyhe, őszies időjárás

MTI
Európa legnagyobb részén csendes, nyugodt őszi idő jellemző, nincs ez másként itthon sem. Hajnali köd és felhő előfordulhat, de csapadék nem valószínű, marad a nyugodt, enyhe ősz.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

Európa legnagyobb részének időjárását változatlanul anticiklon határozza meg, amelynek középpontja a Fekete-tenger térsége fölött helyezkedik el. Emiatt a legtöbb helyen nyugodt, őszi idő jellemző, rétegfelhős, párás, ködös, valamint napos tájak egyaránt előfordulnak. A frontok pályái főként Észak-Európát keresztezik, de a kontinens nyugati, délnyugati részén is nedvesebb léghullámok alakítják az időjárást, sőt Olaszországban is jelentős csapadék hullott az elmúlt napokban.

A Kárpát-medence időjárását is magasnyomás alakítja, de vasárnap közelebb kerül hozzánk egy gyengülő front, melynek előterében határozottabb lesz a délies áramlás, a napsütés kerül túlsúlyba.

Csapadék nem várható

Idehaza az alacsonyszintű felhőzet kelet felé terjeszkedik, miközben délnyugat felől csökken, ami éjszaka tovább folytatódik. Hajnalra a szélvédett, derült tájakon (főleg az Alpokalja, Dráva vidéke) pára, köd, helyenként sűrű köd képződik. Vasárnap ezek feloszlását követően az ország döntő részén már napos idő várható fátyolfelhőkkel, északnyugaton, az Északi-középhegységben, valamint az északkeleti csücsökben maradhatnak tartósabban felhős részek. Számottevő csapadék nem lesz. A délies szelet főként a Dunántúl északi, vasárnap napközben már más részein is élénk széllökések kísérik.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tornádó volt Szombathelyen
Növény

Tornádó volt Szombathelyen

A forgószél szabályos tölcsért alkotott és földet is ért Szombathelyen - Ausztria felől érkezett a szupercella.

Szaharai port hoz a szél
Növény

Szaharai port hoz a szél

Északnyugaton heves zivatarok lehetnek még estig, máshol jobbára nyugodt, bár szeles időjárás várható.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?