Rengeteg ilyen élelmiszer van itthon: a legtöbb magyar nem is tud róla

Rengeteg ilyen élelmiszer van itthon: a legtöbb magyar nem is tud róla

agrarszektor.hu
A klímaváltozás utóbbi években egyre erősödő hatásai és az egészséges, tápláló élelmiszerek iránti növekvő fogyasztói igény számos kihívás elé állítja a magyar zöldség- és gyümölcstermesztőket. Számos probléma kezelésére a gazdálkodók olyan innovatív megoldásokat keresnek, amelyek segítenek nekik az optimális hozam és termésbiztonság elérésében, hogy fenntartható gyakorlatokkal több és egészséges élelmiszert termelhessenek szélsőséges időjárási körülmények között is.

Portfolio agrárkonferenciák 25% kedvezménnyel!

Meghirdettük az Agrárium, AgroFood és AgroFuture 2025 konferenciáinkat, ahova csak decemberben még 25% kedvezménnyel regisztrálhat! 

Ne maradjon le!

Az innovatív megoldások, például a biológiai termékek integrálása a fenntartható mezőgazdasági gyakorlatba már széles körben elterjedt a magyar zöldség- és gyümölcstermesztők körében, beleértve a biogazdálkodókat is. A Magyarországon használt termékek gyakran tartalmaznak valódi élő szervezeteket, például hasznos baktériumokat és gombákat, míg mások, például az enzimek természetes anyagokat, huminsavakat, aminosavakat tartalmaznak, és a piacon egyre inkább elfogadott kiegészítő, fenntartható megoldások a gazdálkodók számára. A különböző típusú biostimulánsok sajátos hatásmechanizmusokkal rendelkeznek, például fokozzák a tápanyagok hasznosulását, erősítik a növényeket az olyan abiotikus stresszhatásokkal szemben, mint a szárazság vagy a szélsőséges hőmérsékletek, vagy javítják a növények általános növekedését és ellenálló képességét - írja a Corteva közleményében.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2025
Fenntarthatósági követelmények az agráriumban.
AgroFood 2025
Élelmiszeripari körkép a hazai agráriumban.
Agrárium 2025
Legyen Ön is EARLY BIRD!
EZT OLVASTAD MÁR?