Itt van Orbán Viktor nagy bejelentése: komoly változások jönnek Magyarországon

Itt van Orbán Viktor nagy bejelentése: komoly változások jönnek Magyarországon

agrarszektor.hu
Ma délután tartotta szokásos évértékelő beszédét Orbán Viktor. Magyarország miniszterelnöke szerint az ország jól néz ki, de még korai lenne aranykort kiáltani. Orbán Viktor nemcsak a klímaválságra tért ki beszédében, de a demográfiai és a gazdasági problémákat is megszólította.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az előttünk álló éveket tekintve okunk van az aggodalomra, figyelmeztetett a miniszterelnök, aki veszélyes évek eljövetelét látja, beleértve 2020-at is. Orbán Viktor évértékelő beszédét a Pénzcentrum szemlézte.

Fenyeget a klímaválság, a demográfiai hanyatlás és baljós árnyak fenyegetik az európai gazdaságot. Aranykor helyett riadót kell fújnom

 - mondta Orbán Viktor.

Március 3-án rendezi meg Agrárium 2020 című évindító konferenciáját Kecskeméten a Portfolio Csoport. Az esemény napirendjére tűzi azokat a legfontosabb idei támogatási, jogszabályi, piaci, jövedelmezőségi és innovációs változásokat, amelyek ismeretére az agrárgazdaság szereplőinek feltétlenül szükségük lehet az eredményes gazdálkodáshoz. A konferencia a gyakorlatias szempontokat figyelembe véve ad választ a gazdasági döntéseknél felmerülő fontos kérdésekre. Ha tájékozott akar lenni az új évben, ne hagyja ki az Agrárium 2020 konferenciát március 3-án Kecskeméten!

A miniszterelnök évértékelőjében kitért rá, hogy a klímaválság nem új jelenség, ezért 2050-re célul tűzzük ki, hogy klímasemleges legyen a gazdaság. A klímavédelem politikai divattá vált, a sok üres beszéd pedig lerontja az ügy fontosságát.

A héten a kormány klímavédelmi akciótervet fogadott el. Július 1-ével elkezdik felszámolni az illegális szemétlerakókat és büntetik a szennyezőket. Betiltják az egyszerhasználatos műanyagokat, lehetővé teszik a fém és üvegpalackok visszaváltását. A miniszterelnök mindezek kijelentette, hogy számára kiemelt fontosságú a Duna és Tisza megvédése is.

Ezek mellett várható lesz a szigorú fellépés a multikkal szemben. A jövőben el fogják várni tőlük, hogy környezetbarát megoldásokat alkalmazzanak. A kormány a következő két évben 32 milliárd forinttal támogatja a kis és középvállalkozások zöldítését.

Orbán Viktor kijelentette, hogy minden újszülött után 10 fát fognak ültetni, ezzel 2030-ra elérve, hogy 27%-kal növekedjen az ország erdős területe. Tíz év alatt pedig meg fogják hatszorozni a naperőművek kapacitását. A miniszterelnök kitért arra is, hogy támogatni fogják az elektromos autók vásárlását, hogy az elektromos autó ne csak a gazdagok kiváltsága legyen.

A miniszterelnök évértékelő beszéde végén bejelentette, hogy Lengyelországhoz hasonlóan zöld államkötvényt bocsátanak ki.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?