Változott a szabályozás: már csak így lehet permetezni Magyarországon

Változott a szabályozás: már csak így lehet permetezni Magyarországon

agrarszektor.hu
Felhívják a gazdálkodási napló (GN) vezetésében érintettek figyelmét, hogy jelenleg csak a növényvédő szeres kezelések, azaz a permetezések adatainak rögzítése kötelező a Nébih elektronikus rendszerében. A növényvédő szeres kezelések esetében érvényes előírás, hogy idén januártól elektronikusan kell vezetni a permetezési naplót az e-GN-ben.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A 10 hektárnál nagyobb összterületen gazdálkodó termelőknek a rovarölő szeres kezelésekről - ha azt szántóföldi kultúrában végzik - naprakészen szükséges vezetniük az online naplót. Ez azt jelenti, hogy a kezelést a nyilvántartásban a munkavégzést követő 24 órán belül fel kell tüntetni. A többi érintett termelőnek pedig január 31-ig kell dokumentálniuk a Nébih elektronikus felületén az előző évben elvégzett növényvédő szeres kezelések adatait - írja a Nébih.

EZ IS ÉRDEKELHET

Utóbbi kötelezettség tehát 2024. január 31-én válik aktuálissá, és természetesen a permetezési naplóban már rögzített információkra nem vonatkozik, vagyis a 10 hektár felett gazdálkodóknak a szántóföldi területeken végzett rovarölő szeres kezelési adatokat nem kell ismételten feltölteniük. A nyilvántartás vezetésével és az adatok rögzítésével kapcsolatos kérdéseket az egn@nebih.gov.hu e-mail címre küldhetik az érintettek. A gördülékeny kezelés érdekében kérjük, hogy az email tárgyában a „permetezési napló” kifejezés szerepeljen.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?