Szigorú szabályok jönnek január elsejétől: sok magyar nem is tud róla

Szigorú szabályok jönnek január elsejétől: sok magyar nem is tud róla

agrarszektor.hu
A Nébih felhívja az élelmiszer-termelő állatokat kezelő állatorvosok figyelmét, hogy a vonatkozó rendelet értelmében 2024. január 1-től élelmiszer-termelő állatok számára antibiotikumot kizárólag hatósági engedéllyel rendelkező állatorvos írhat fel. A jogosultság az Állatorvostudományi Egyetem és a Nébih közös, hatósági jellegű képzésének elvégzésével, valamint sikeres vizsga esetén szerezhető meg. 

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az engedély megléte a vényen található FELIR azonosító segítségével ellenőrizhető a Nébih központi keresőjében. A felületen a jogosultsággal rendelkező állatorvos neve mellett az „antibiotikum-hatóanyag tartalmú készítményre állatorvosi vény kiadása élelmiszer-termelő állat részére” szöveg szerepel - írja a Nébih.

Hogyan szerezhető meg a hatósági engedély?

A jogosultság az Állatorvostudományi Egyetem és a Nébih közös, hatósági jellegű képzésének elvégzésével, valamint sikeres vizsga esetén szerezhető meg. Mentesülnek a posztgraduális tanfolyam és a vizsga alól azok a 2019 óta végzett állatorvosok, akik teljesítették az antibiotikumok felelős alkalmazására irányuló graduális tantárgy követelményeit. A hatósági bizonyítvány 5 évig érvényes, amelyet (a lejártát megelőzően) újabb képzésen való részvétellel kell megújítani.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 15. 12:02