2024. szeptember 19. csütörtök Vilhelmina
Itt a környezetvédők feketelistája: nem kap hitelt, aki rajta van?

Itt a környezetvédők feketelistája: nem kap hitelt, aki rajta van?

agrarszektor.hu
Egy klímavédelmi szervezeti csoport felszólította a legnagyobb bankokat, hogy ne finanszírozzák az agrárcégeket, így hozzájárulhatnak a lakosság hús- és tejfogyasztásának csökkentéséhez. Mindezt a klímavédelem jegyében tették.

Már csak néhány napig jelentkezhet a Portfolio agrárdíjaira!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 22-ig!

A Friends of the Earth által vezetett, több mint 100 klímavédelmi csoportot tömörítő szervezet nyílt levelet intézett olyan bankóriásoknak, mint a JPMorgan Chase, a Citigroup és más magánbankok, hogy hagyjanak fel a globális hús- és tejipari vállalatok finanszírozásával. Az Agriculture Dive jelentése alapján a csoport szerint a pénzintézetek hitelezési tevékenysége aláássa a környezetvédelmi kötelezettségvállalásaikat. A nyílt levélben felszólítják a bankokat, hogy állítsanak le minden olyan finanszírozást, amely segíti az ipari állattenyésztés bővülését. Azt is követelik a pénzintézetektől, hogy írják elő a hús-, tej- és takarmányipari ügyfeleiknek, hogy hozzák nyilvánosságra éghajlatvédelmi intézkedési terveiket - írja a V4NA alapján a Magyar Nemzet

A Profundo és a Feedback Global kutatása alapján elmondható, hogy 2019 és 2022 között a pénzintézetek 15 százalékkal több hitelt nyújtanak a legnagyobb hús-, tej- és takarmányipari vállalatoknak, mint az előző négy évben, a levél szerint ez pedig lehetővé tette, hogy a világ legnagyobb kibocsátói növeljék működésüket.

EZ IS ÉRDEKELHET

Az ipari állattenyésztő vállalatok összeegyeztethetetlenek bolygónk biztonságos jövőjével, ezért itt az ideje, hogy a bankok és a befektetők elzárják a csapokat, és abbahagyják a növekedésüket lehetővé tevő finanszírozást

- fogalmazott Martin Bowman, a Feedback Global vezető politikai és kampánymenedzsere egy nyilatkozatban. A Slay News korábban arról is beszámolt, hogy egy kormányzati jelentés az összes repülőtér bezárását, valamint a hús- és tejtermékek fogyasztásának teljes betiltását követeli a lakosság körében, hogy megfeleljenek a globalista „Net Zero”-nak. A jelentést az Oxfordi Egyetem és a londoni Imperial College készítette, mely szerint nem csak a repülőtereket kellene bezárni és a marha- illetve bárányhús fogyasztását illegálissá tenni, korlátozásokat kell bevezetni a mezőgazdaságban és az építkezéseket is le kell csökkenteni.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. szeptember 19. 14:58