Leveleket küld ki az Államkincstár: te is kaphatsz most ilyen értesítést

Leveleket küld ki az Államkincstár: te is kaphatsz most ilyen értesítést

agrarszektor.hu
A támogatásból létesített erdőtelepítések esetében csak a kötelezettségvállalási időszak alatt lehet igényelni fenntarthatóságot elősegítő alaptámogatást (BISS). A Magyar Államkincstár egyeztető levelet küld mindazoknak, akik a kötelezettségvállalási időszakon túl igényeltek az erdőtelepítésük területére BISS-t, megjelölve a levélben azon táblákat, melyekre már nem jár BISS.

Már csak néhány napig jelentkezhet a Portfolio agrárdíjaira!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 22-ig!

A Magyar Államkincstár tájékoztatása szerint első körben azon erdőgazdálkodóknak küldtek ki egyeztető levelet, akik a Vidékfejlesztési Program keretében kaptak az erdőtelepítésre támogatást és a kötelezettségvállalási időszak már lejárt. Azok az erdőgazdálkodók sem maradnak azonban ki az egyeztetésből, akik EMVA-MgTE támogatást vettek igénybe az erdőtelepítéshez és már lejárt a kötelezettségvállalási időszak, de a 2024. évi egységes kérelem során BISS-támogatást kértek az erdőtelepítés területére. Ha tehát valaki mindkét támogatási program kapcsán érintett, akkor két levelet kap a kincstártól, fontos, hogy mindkettőre reagáljon - írja a NAK.

  • EMVA-MgTE támogatással létesült erdőtelepítések esetében a megvalósított célállománytól függően 5-15 év a kötelezettségvállalási időszak.
  • Tölgy és bükk, valamint egyéb kemény lombos célállomány esetén 15 év, egyéb légy lombos erdőnél 10 év, akác, nemesnyár és fenyő telepítése vonatkozásában pedig 5 év volt.
  • VP támogatással létesült erdőtelepítések esetében egységesen 12 év célállománytól függetlenül.

A 2024. évi egységes kérelem kijavítására, valamint az egységes kérelem részleges vagy teljes visszavonására 2024. szeptember 30-ig van lehetőség, ezért eddig az időpontig lehet a Magyar Államkincstár által megjelölt táblák esetében a BISS-igénylés visszavonni. Amennyiben erre nem kerül sor, a BISS-igénylés jogosulatlan igénylésnek minősül, mely szankciók alkalmazását vonja maga után.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?