Brüsszel nekiment a magyar kiskeradónak

Brüsszel nekiment a magyar kiskeradónak

agrarszektor.hu
A magyar kiskereskedelmi szektor adózási rendszere nincs összhangban az EU működéséről szóló szerződésben rögzített letelepedési szabadság elvével - közölte az Európai Bizottság. Brüsszel álláspontja szerint az adóztatás komoly aggályokat vet fel, mivel a rendszerben rejlő különbségtétel jelentős versenyhátrányt okoz a külföldi irányítású vállalkozásoknak.  

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A konferenciára idén először 0. nappal is készülünk!

Regisztráljon most még EARLY BIRD áron! 

- közölte az Európai Bizottság. Hozzátették: a probléma gyökere a kiskereskedelmi adózás jelenlegi struktúrájában rejlik.

EZ IS ÉRDEKELHET

Ezzel szemben a hasonló méretű, de franchise-rendszerben működő hazai kiskereskedők, akik saját márkanevük és logójuk alatt tevékenykednek a magyar piacon, mentesülnek ezektől a magasabb adóterhektől.

EZ IS ÉRDEKELHET

Ennek oka, hogy az ő árbevételüket adózási szempontból nem konszolidálják. Brüsszel megjegyzi azt is:

Az ügy rávilágít arra, hogy sürgős szükség van a magyar kiskereskedelmi adózási rendszer felülvizsgálatára és az EU-s normákhoz való igazítására. Ez nem csak jogi kötelezettség, de a tisztességes verseny és a gazdasági fejlődés szempontjából is kulcsfontosságú lépés lenne.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. október 3. 12:32