Kiemelt kampánytéma lett az agrárium Amerikában

Kiemelt kampánytéma lett az agrárium Amerikában

agrarszektor.hu
Az Egyesült Államok 2024-es elnökválasztási kampányában kiemelt szerepet kap a mezőgazdaság jövője. A jelöltek eltérő elképzelésekkel igyekeznek megnyerni a vidéki és agrárközösségek támogatását - írta a Farms.com.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A konferenciára idén először 0. nappal is készülünk!

Regisztráljon most még EARLY BIRD áron! 

A munkaerőhiány kezelésére Harris a legális bevándorlási rendszer reformját támogatja, egyensúlyt teremtve a gazdasági igények és a határbiztonság között. Ezzel szemben Trump a termelési költségek csökkentésére helyezi a hangsúlyt, az ágazat deregulációját és az energiaköltségek mérséklését javasolva.

EZ IS ÉRDEKELHET

A környezetvédelmi politika terén is markáns különbségek mutatkoznak. Harris támogatja az agresszív éghajlatvédelmi intézkedéseket, és célul tűzte ki, hogy az amerikai mezőgazdaság 2050-re nettó nulla kibocsátású legyen. Trump ezzel szemben folytatná korábbi álláspontját, és visszavágná az éghajlatvédelmi szabályozásokat.

A választások közeledtével ezek a kérdések rávilágítanak a mezőgazdaság kritikus szerepére az amerikai gazdaságban és politikában. A jelöltek eltérő elképzelései jelentősen befolyásolhatják az ágazat jövőjét az elkövetkező években.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?