Jön a fordulat? Gátat szabna az import marhahúsnak az EU

Jön a fordulat? Gátat szabna az import marhahúsnak az EU

agrarszektor.hu
Az Európai Parlament és a Tanács döntésén múlik, hogy mikortól kell alkalmazni az erdőirtásról szóló (EU) 2023/1115 uniós rendeletet (EUDR). Az Európai Bizottság javaslata alapján a jogszabály a nagyvállalatok esetében 2025. december 30-án, a mikro- és kisvállalkozások esetében pedig 2026. június 30-án válna alkalmazandóvá. Megítélésük szerint a meghosszabbítási javaslat semmilyen módon nem kérdőjelezi meg a jogszabálynak az uniós társjogalkotók által elfogadott célkitűzéseit vagy lényegét.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Regisztráljon most még EARLY BIRD áron! 

A rendelet célja annak biztosítása, hogy az uniós piacon forgalomba hozott kulcsfontosságú áruk egy csoportja többé ne járuljon hozzá az erdőirtáshoz és az erdőpusztuláshoz. A rendelet szabályokat állapít meg az I. mellékletben felsorolt olyan releváns termékek uniós piacon történő forgalomba hozatalára és forgalmazására, valamint az Unióból történő kivitelére vonatkozóan, amelyek releváns árukat, nevezetesen szarvasmarhát, kakaót, kávét, olajpálmát, gumit, szóját, illetve fát tartalmaznak, azok felhasználásával készültek, vagy amelyeket azokkal etettek - írja a NAK

EZ IS ÉRDEKELHET

Az Európai Bizottság 2024. október 2. napján javasolta az Európai Parlament és az Európai Unió Tanácsa részére az Erdőirtásmentes Termékek Rendelet (EUDR) végrehajtásának elhalasztását. A javaslat értelmében a rendelet végrehajtását 12 hónappal későbbre tolnák, hogy az érintett felek jobban felkészülhessenek az új szabályozásra.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?