Már a BRFK vizsgálja Győrffy Balázs verekedési ügyét

Már a BRFK vizsgálja Győrffy Balázs verekedési ügyét

agrarszektor.hu
A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) büntetőeljárás keretében vizsgálja Győrffy Balázs ügyét, miután megszűnt a politikai mentelmi joga. A korábbi fideszes európai parlamenti képviselő ellen nőverés miatt indult eljárás még a nyáron - írja a 24.hu.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Regisztráljon most még EARLY BIRD áron! 

Kovács Katalin, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője elmondta, hogy a súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt indult ügyet kedden áttették a Budapesti V. Kerületi Rendőrkapitányságra. Az ügyészség az elmúlt időszakban elvégezte az elsődleges nyomozati cselekményeket, többek között tanúkat hallgattak ki és orvosi iratokat szereztek be.

Mivel a feljelentett személy európai parlamenti képviselői megbízása időközben megszűnt - így a továbbiakban mentelmi jog sem illeti meg -, az ügyben a kizárólagos ügyészségi nyomozási hatáskör már nem áll fenn

- magyarázta a szóvivő. Az ügy részleteiről a nyomozás érdekeire hivatkozva nem adtak további tájékoztatást.

Ahogy korábban az Agrárszektor megírta Győrffy Balázs augusztus 23-án a közösségi oldalán ismerte el, hogy ittasan "vitába keveredett egy hölggyel", ami tettlegességig fajult. A politikus sajnálatát fejezte ki az eset miatt, hozzátéve, hogy nem emlékszik a történtekre. Az ügy kirobbanása után Győrffy Balázs kilépett a Fidesz-KDNP-ből, lemondott európai parlamenti képviselői mandátumáról és a Nemzeti Agrárkamara elnöki tisztségéről is.

Címlapkép forrása: Mónus Márton
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?