Díjat kaptak az agrárium legjobbjai

agrarszektor.hu
A 2017-es Agrárszektor Konferencia keretein belül, idén már harmadik alkalommal osztotta ki szakmai díjait három kategóriában a Portfolio és az agrárszektor.hu. A Portfolio Agrárgazdaságért díját idén két szakember vehette át, átadásra került a Portfolio Agrárszakértői Díja is, valamint Az év agrárberuházása is díjat vehetett át.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Portfolio Agrárgazdaságért Díj

A Portfolio Agrárgazdaságért díjat olyan személy kaphatja meg, akinek szakmai tevékenysége a hazai agrárgazdasági szereplők számára meghatározó jelentőséggel bír, és munkája hozzájárul ahhoz, hogy a magyar agrárszektor versenyképesebbé, sikeresebbé és eredményesebbé váljon.

 

Az életműdíjként is felfogható Portfolio Agrárgazdaságért díjat az idén az a két szakember kapta, akiknek neve évtizedekig összeforrt a nádudvari KITE Zrt.-vel. Balogh Csaba elnökként, Búvár Géza pedig vezérigazgatóként volt hosszú ideig vezetője a cégnek, amely mára a magyar agrárgazdaság legnagyobb integrátori vállalatává vált. Mindketten 1973-ban léptek be a KITE-hez, amely - mint a neve is utal rá - Kukorica és Iparinövény Termelési Együttműködésként alakult. Agrárvezetőként jelentős szerepet játszottak a mezőgazdasági termelési rendszerek magyarországi elterjesztésében, illetve a hazai növénytermesztés komplex fejlesztésében. Tevékenységükért 2004-ben közösen Széchenyi-díjat is kaptak.

Portfolio Agrárszakértői Díj

A Portfolio Agrárszakértői Díj olyan kutató, elemző szakembereknek szól, akik szakmai munkájuk során mélyére ásnak a hazai agrárszektorban játszódó folyamatoknak, és felhívják a figyelmet a legfontosabb ágazati tendenciákra, kihívásokra, és mindenekelőtt a kitörési pontokra.

 

A díjat az idei évben Juhász Anikónak adtuk át, aki tizenhét éves tapasztalattal rendelkezik az élelmiszer-ellátási lánc és a hozzá kapcsolódó szakpolitikai kutatásokban. Különösen jártas a rövid élelmiszer-ellátási láncok és a minőségbiztosítási rendszerek témájában, illetve az európai uniós kutatási projekt- és programértékelésekben. 2015 óta az Agrárgazdasági Kutató Intézet főigazgatója, emellett tagja az Európai Minőségügyi Szervezeten belül működő Hagyományos Élelmiszer Munkacsoportnak. 2016-ban tagja volt az uniós agrárpiaci bizottságnak, amelyet a tagországok agrárpiaci helyzetének stabilizálása érdekében hozott létre az Európai Bizottság. 2017-ben társelnöke az EU Agrárkutatási Állandó Bizottságában működő stratégiai munkacsoportnak.

Az év agrárberuházása

Ez a díj azokat a vállalkozásokat jutalmazza, amelyek kiemelkedő jelentőségű mezőgazdasági vagy élelmiszeripari beruházásokat valósítanak meg, munkahelyeket teremtenek, innovatív fejlesztéseket visznek véghez és növelik a szektor versenyképességét.

 

Idén ezt a díjat a mohácsi MCS Vágóhíd Zrt.-nek adtuk át, amely az utóbbi időszak legnagyobb húsipari beruházását hajtotta végre. Az új vágóhíd 21 milliárd forintos zöldmezős beruházással épült fel Mohácson, és a legkorszerűbb vágó, csontozó, daraboló és csomagoló technológiával működik. A 26 ezer négyzetméteres létesítményben teljes vágási kapacitás mellett egy műszakban egymillió sertést tudnak feldolgozni évente. A több mint 700 főnek munkahelyet biztosító vállalatnál belföldi értékesítésre szánt, előhűtött tőkehúsrészeket és csomagolt húsokat, illetve távol-keleti exportra készülő fagyasztott húsárukat állítanak elő. A vágóhíd látja el húsalapanyaggal a Bonafarm Csoporthoz tartozó Pick Szeged Zrt.-t is, így a Mohácson levágott nagy súlyú kocák szolgálnak alapanyagként például a világhírű PICK téliszalámi és a mangalica-készítmények gyártásához is. A díjat Pókos Gergely, az MCS Vágóhíd Zrt. vezérigazgatója vette át.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?