Ő vezetheti a Miniszterelnökséget

agrarszektor.hu
Biztosnak tűnik, hogy a Fidesz frakcióvezetői tisztségében Kocsis Máté váltja Gulyás Gergelyt, aki a Miniszterelnökséget vezető miniszterként folytatja munkáját - adta hírül a Magyar Idők. Lázár Jánost egy nála 6 évvel fiatalabb jogász kolléga követheti ebben a pozícióban.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Gulyás Gergely (1981) jogász végzettségű szakember, 2006-tól a Fidesz országos választmányának tagja. 2010-től 73 önálló indítványt nyújtott be a parlamentnek és 181-szer szólalt fel. Azon három személy egyike, akikre a kormánypártok az új alkotmány megszövegezését bízták. Az aktív és az ellenzék körében is elfogadott szakember a törvényalkotási bizottság éléről tavaly októberben került a Fidesz frakció vezetői pozíciójába.

Gyulyás Gergely tapasztalt jogi kérdésekben, ezzel magyarázható, hogy esélyes a Miniszterelnökség vezetésére egy olyan időszakban, amikor a 2021 utáni Európa közös költségvetése és "játékszabályai" formálódnak. Németül középfokon, angolul tárgyalási szinten beszél. Kvalitásaiban a közgazdász végzettségű Szíjjártó Péter hasonló hozzá, akinek a neve szintén felmerült a Miniszterelnökség vezetése kapcsán (Heti Válasz). Utóbbi angolul felsőfokon, németül középfokon, oroszul társalgási szinten beszél, de megtartotta külgazdasági és külügyminiszteri pozícióját.

MTI Fotó: Beliczay László

 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?