2024. november 21. csütörtök Olivér

Tehetetlenül vergődünk a fogyasztók hálójában, vagy magunk is szőhetünk hálót?

agrarszektor.hu
Kutatók vitatkoztak arról, hogy a húsevésről való lemondás vajon használ-e a világnak, és vajon melyik gazdasági szereplőnek van nagyobb hatása a társadalomra. Úgy tűnik, a termelőnek már nem sok ráhatása maradt arra, hogy milyen trendeket követ a világ - írja topagrar.com.

Nagy István és Áder János is ott lesz az idei Agrárszektor konferencián!

Az idén először 3 napos konferencián előad többek között Bige László, Gyuricza Csaba, Éder Tamás, Feldman Zsolt, Jakab István, Harsányi Zsolt, Makai Szabolcs, Szabó Levente, Kulik Zoltán, Hollósi Dávid és még sokan mások...

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

A termelési előírások szigorítása vagy a húsevésről való lemondás nem sokat segítenek a környezeten - vélekedik egy német agrárközgazdász, Michael Schmitz, a Gießeni Egyetem professzora. Az európai termelők eurómilliárdokat veszíténenek rajta, míg a klimatikus vagy környezeti előnyök gazdasági hatásai csak marginálisak lennének, ahogy a világ élelmezése szempontjából is eltörpülne a hatásuk - mondta a professzor egy állattenyésztési tanácskozáson. Kutatási alapján ugyanis nagyon rossz költség-megtérülési számok adódtak olyan lehetőségek vizsgálatakor, mint például Európa hús- és tejtermelésének megfelezése. Sokkal több előnyünk származik abból, ha a termelési technológiát fejlesztjük - vélekedett -, ez hozzásegít a környezeti célok eléréséhez és a jólét fenntartásához is.

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! A december 4-5-i esemény egyedülálló módon foglalja össze és mutatja be az agrárgazdaság legnagyobb érdeklődésre számot tartó, legaktuálisabb témáit az államigazgatási szféra és az üzleti élet csúcsvezetőinek részvételével. A konferencián elhangzó információk segítséget nyújtanak abban, hogy az agrárium szereplői megalapozott gazdasági döntéseket hozhassanak, és még sikeresebbé tehessék gazdálkodásukat, üzleti tevékenységeiket. Regisztráljon most a december 4-5-i siófoki Agrárszektor Konferenciára!

Jeanette Huber, a frankfurti Jövőtudományi Intézet részéről úgy vélte, a húsok által dominált étkezési kultúrának vége. Ebbe az irányba alakítja a fogyasztást az állatjólét és a környezet védelme iránti igény, valamint az egészségtudatos táplálkozás is. Ezeket a  trendeket ugyanakkor az agrárium is meg tudja lovagolni, ha a zászlájára tűzi az új hívószavakat. Dr. Johannes Simons, aki Bonni Egyetemet képviselte a tanácskozáson, viszont nagyon kritikusan szemlélte a fogyasztói szokások változását és ezek hatását a társadalomra. Szerinte ma  már egyre inkább a kereskedelem szabja meg, hogy milyen új trendeket kell követniük a fogyasztóknak és a termelőknek, utóbbiak nagyon kis eséllyel válnak a trendek alakítóivá.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Állattenyésztés

Ki szeretne drágább csirkét venni?

A broilercsirkék tartása drámai fejlődésen ment keresztül, jelenleg azonban egyre növekvő ellenérzéseket vált ki a társadalomban.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Kistermelőknek és fiatal gazdáknak most 50% kedvezménnyel! Decemberben ismét Agrárszektor konferencia!
EZT OLVASTAD MÁR?