2024. november 23. szombat Kelemen, Klementina
Terjeszkedik a Cargill: Szingapúrban fejleszt a globális élelmiszeripari cég

Terjeszkedik a Cargill: Szingapúrban fejleszt a globális élelmiszeripari cég

agrarszektor.hu
Jelentős fejlesztéseket hajt végre szingapúri innovációs központjában a Cargill. A beruházás célja az ázsiai élelmiszeripari ökoszisztéma élénkítése és az innováció előmozdítása. A projekt a Szingapúri Gazdaságfejlesztési Tanács (EDB) és az Enterprise Singapore támogatásával valósul meg, és várhatóan 2025 elején fog befejeződni - tudósított az Asia Food Journal.

Nagy István és Áder János is ott lesz az idei Agrárszektor konferencián!

Az idén először 3 napos konferencián előad többek között Bige László, Gyuricza Csaba, Éder Tamás, Feldman Zsolt, Jakab István, Harsányi Zsolt, Makai Szabolcs, Szabó Levente, Kulik Zoltán, Hollósi Dávid és még sokan mások...

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

A fejlesztés lehetővé teszi a globális élelmiszeripari óriásvállalat számára, hogy szorosabban együttműködjön szingapúri és regionális ügyfeleivel az élelmiszer-előállítás, -szolgáltatás és kiskereskedelem területén. A cél olyan innovatív élelmiszerek kifejlesztése, amelyek megfelelnek az ázsiai fogyasztói trendeknek. Az új és bővített innovációs képességek révén a központ átállítása lehetőséget biztosít az ügyfeleknek a növekedésre és terjeszkedésre, kihasználva a Cargill kiterjedt hálózatát és regionális erejét.

Az APAC TrendTracker 2024-es tanulmánya szerint az ázsiai fogyasztók számára az egészség és a wellness kiemelt fontosságú az étrend és az életmód kiválasztásakor. Emellett a fogyasztók élvezik az ételek és italok nyújtotta élményeket, miközben bűntudatmentes élvezeteket, újdonságokat és magas szintű érzékszervi élményeket keresnek. Az ázsiai középosztály növekedése és a fogyasztók nagyobb vásárlóereje erőteljes növekedést eredményez az élelmiszer-szolgáltatás és a HoReCa-szektorban.

A korszerűsített innovációs központ új elemei között szerepel egy újragondolt ételkiszolgáló és bárhelyiség, egy kibővített konyha, egy csokoládéakadémia, valamint egy termék- és folyamatfejlesztési laboratórium. Ezek a fejlesztések lehetővé teszik a Cargill számára, hogy hatékonyabban reagáljon az ázsiai piac igényeire, különösen a vendéglátóipar és az élvezeti termékek kategóriáiban.

A régióban és világszerte Szingapúr vitathatatlanul vezető élelmiszeripari innovációs központ hírnevet élvez, köszönhetően a tehetségek sokaságának, a fejlett technológiáknak és a támogató szabályozási politikának

- közölte Florian Schattenmann, a Cargill technológiai igazgatója és a kutatás-fejlesztésért és innovációért felelős alelnöke.

A Gazdaságfejlesztési Tanács (EDB) ügyvezető alelnöke, Lim Wey-Len hangsúlyozta a beruházás jelentőségét Szingapúr számára. Mint fogalmazott, a Cargill befektetése fokozza Szingapúr lehetőségeit az élvonalbeli élelmiszer-innováció és táplálkozáskutatás terén, izgalmas karrierlehetőségeket teremtve a szingapúriak számára. Lee Pak Sing, az Enterprise Singapore kereskedelemért és összekapcsolhatóságért felelős ügyvezető igazgatóhelyettese hozzátette, hogy a beruházás tovább erősíti Szingapúr pozícióját, mint regionális és globális megoldások kereskedelmi és innovációs központja.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Kistermelőknek és fiatal gazdáknak most 50% kedvezménnyel! Decemberben ismét Agrárszektor konferencia!
EZT OLVASTAD MÁR?