Leépít a nagyatádi konzervgyár

agrarszektor.hu
Kevés a külföldi megrendelés. A gyártósorokat júniustól a szigetvári konzervgyárba telepítik át, Nagyatádon csak csomagolási és raktározási munkák maradnak. Adminisztratív dolgozókat kell elküldeniük - írja a Kapospont.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A nagyatádi konzervgyár valamikor a város egyik legnagyobb foglalkoztatója volt. A 80-as években több mint ezren dolgoztak itt, most 81-en. 8 dolgozót azonban még biztosan elbocsátanak a nagyatádi gyárból. Idén júniustól ugyanis a nyersanyag feldolgozás átkerül a szigervári gyárba. A kukorica és zöldborsó konzervgyártó gépsorokat is átviszik.

A szigetvári és a nagyatádi telepet irányító, Schenk és Társa Kft. ügyvezető igazgatója, Csizmár József a Kapospontnak elmondta: az árfolyam ingadozások miatt a keleti piacról nem érkezik megrendelés. Most mindenki a nyugati területre dolgozik. Ezért tavaly már felére csökkentették termelésüket.

Az ügyvezető igazgató hozzátette: raktározási és csomagolási munkák maradnak csak a nagyatádi gyárban, ezért kell a 8 dolgozót elküldeniük. Ők valamennyien adminisztratív területen tevékenykednek. A többieknek azonban továbbra is lesz munkájuk. A szezontól függően a nagyatádi illetve a szigetvári telepen tudnak majd dolgozni.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?