Több tejterméket fogyasztunk: rekord mértékben nőtt a Danone forgalma!

agrarszektor.hu
A világ legnagyobb joghurtgyártója, a francia Danone az idei év első negyedévében 4,78 milliárd eurós forgalmat könyvelhetett el, amely 8,5 százalékkal magasabb, mint az előző év hasonló időszakában.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Ekkora forgalmat 2008 első negyedévében, a recesszió kirobbanása előtt mértek utoljára, és még a piaci várkozásokat is felülmúlta a teljesítménynövekedés.

A nyersanyagárak emelkedése ellenére - mely nem csak a Danone-t, de a többi tejtermék gyártót is sújtja - a cég a teljes évre vonatkozóan 0,2 százalékponttal javított a működési profit várakozásain.

Részvényelemzők a bejelentés után ismét befektetési célpont kategóriába sorolták a Danone részvényeit, 53 eurós célárat határozva meg.
A DZ Bank elemzői nem várnak idén az élelmiszeriparban tevékenykedő cége körében nagy növekedést - elsősorban az egyre drágább nyersanyagok miatt - ugyanakkor felhívják a figyelmet azokra a cégekre, melyek látványos forgalombővülést képesek elérni, így a Danone-ra is.

A bejelentést követően a cég részvényei 1,9 százalékot emelkedtek a párizsi tőzsdén, átlépve a 47,7 eurós részvényenkénti árat, és mintegy 13 százalékkal túlszárnyalva a március közepi szinteket.

A Danone közölte, hogy a forgalombővüléshez jelentősen hozzájárult az ásványvíz divízió, melyhez az Evian márka is hozzátartozik, továbbá Kínában különösen jól teljesítettek a bébiételek kategóriájában. Ugyanakkor a tejágazat is 6,5 százalékos forgalombővülést tudott elérni, melyhez az Unimilk orosz cég tavaly decemberi beolvasztása is nagyban hozzájárult.

Az Unimilket figyelmen kívül hagyva a tejágazat 5,5 százalékos forgalombővülést ért el az év első 3 hónapjában, mely zömében a mennyiségbővülésnek, és csak részben az áremelkedésnek tudható be.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?