Tejtermék a gabona helyett az EU élelmiszersegély-programjában

agrarszektor.hu
Az Európai Unió által finanszírozott EU Élelmiszersegély Program a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) szervezésében valósul meg, amelynek keretein belül az EU-s forrásból előállított élelmiszereket magyar rászorultak részére juttatják el különféle, az MVH-val szerződött segélyszervezetek.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az EU Élelmiszersegély-program 2012-es folytatásáról nemrégiben határozott az Európai Bizottság. Eszerint Magyarország továbbra is részt vehet benne, egy fontos változtatással: a gabona alapú termékek (liszt, tészta) helyett ismét visszatérnek a programba a tejtermékek, így a rászorulók számára újból lehetőség nyílik többek között UHT tej kiosztására is. Ez a termék nem igényel hűtést, több hónapig eltartható, így a tejtermékeket nélkülözőknek kifejezetten hasznos és tápláló.

Az EU idén jóval kevesebb intervenciós készlettel rendelkezik (amivel az élelmiszereket az EU fizeti), így az élelmiszerek mennyisége is csökkenni fog. A program továbbra is napirenden van, így az EU döntéseitől függ, hogy lesz-e további fejlesztés, változtatás, illetve hogy emelkedhet-e a kiosztott élelmiszerek mennyisége, és választéka bővülhet-e.

 

forrás: mvh.gov.hu

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 16. 06:02