Drágulni fog a narancslé

agrarszektor.hu
Év eleje óta több mint 25 százalékkal drágult a fagyasztott narancslé-koncentrátum, árfolyama pedig mostanra 34 éves csúcsot állított be a NewYork-i határidős tőzsdén.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A fő ok az elmúlt hetekben a floridai narancsligeteket veszélyeztető fagy volt, illetve a döntés, miszerint az amerikai élelmiszer-biztonsági felügyelet (FDA) bejelentette, hogy az USA-ban tiltott gombaölő szer használata miatt korlátozza a Brazíliából − a világ legnagyobb termelője − származó importot. A hírnek köszönhetően erőteljes vételi hullám indult be a narancslépiacon, ami amúgy az utóbbi időben egészen békés tempót diktált, 75 millió dolláros napi forgalommal - számol be a napi.hu.

Bill Rafety, a Penson Futures brókercég vezető elemzője hozzátette, hogy a napokban az ICE duplájára emeli a fedezetigényt, ami fokozhatja a shortzárási hullámot.

Legutóbb a narancslépiac 2005 és 2006 között szárnyalt ennyire, méghozzá egy narancsléligeteket megtépázó hurrikánhullám, majd az azt követő, különféle fertőzések miatt. A narancslé alapanyagának drágulása hatással lesz a Tropicana márkát tulajdonló Pepsico, valamint a Coca-Cola termékeire is.
A végkifejlet várhatóan a narancsléfogyasztás további - évek óta tapasztalható - csökkenése lesz.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?