Gyümölcsfeldolgozó épül Kaposváron

agrarszektor.hu
10 millió euróból épít gyümölcsfeldogozó üzemet Kaposváron a Greenextract Kft. A szükséges terület megvételéről szerdán írták alá a várossal a szerződést.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

35 millió forintért 2,5 hektárt vásároltak a befektetők a leendő üzem számára. A főként almafeldolgozással foglalkozó társaság a város határában lévő Keleti Ipari Parkkal szemben, a 610-es számú főút északi oldalán fekvő területen építi meg a gyümölcsfeldolgozót, amely a tervek szerint szezonálisan - augusztus végétől november elejéig - fog üzemelni. A tervek szerint állandó jelleggel 25 embert foglalkoztatnak, és további 20-25-öt vesznek fel a szezon idejére. A kft. a feldolgozáshoz szükséges alapanyagot a környékbeli termelőktől szerzi be, így csaknem 100 családnak nyújtanak megélhetést.

Kaposvár közgyűlése szeptember 25-én tartott ülésén határozott arról, hogy eladja a területet a korábban kiírt pályázatra jelentkező egy érvényes pályázónak, a Greenextract Kft.-nek, amelyet egy ír állampolgár alapított. Az ingatlan közművesítése, a közlekedési csomópont kialakításának kiviteleztetése és finanszírozása, az adásvételi szerződés elkészíttetése, valamint az értékbecslés díja a vevőt terheli. A pályázati kiírás alapján a befektető köteles az ingatlanon a beruházást két éven belül megvalósítani, ennek biztosítékául az önkormányzat részére - az ingatlanra, valamint az addig teljesített beruházásokra a vételi árral azonos összegen - visszavásárlási jogot jegyeznek be.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?