Kósa: a Földművelésügyi Minisztérium egész szervezete Debrecenbe költözik

agrarszektor.hu
Fazekas Sándor szívesen látná tárcáját az agráregyetem területén.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A földművelésügyi minisztérium teljes szervezete Debrecenbe költözik - derült ki Fazekas Sándor tárcavezető és Kósa Lajos szerdai egyeztetésén, amiről a debreceni polgármester sajtótájékoztatón számolt be a cívisvárosban.

A minisztérium elhelyezésével összefüggésben Fazekas Sándor felvetette, hogy szívesen látná tárcáját az agráregyetem területén - tolmácsolta Kósa Lajos megjegyezve, hogy ezt a verziót is megvizsgálják.

Debrecen polgármestere bejelentette: Papp Lászlót, a város gazdasági stratégiai kérdésekben illetékes alpolgármesterét bízta meg a földművelésügyi minisztérium Debrecenbe költöztetésével kapcsolatos munkák koordinálásával.

A miniszter javaslata mellett több lehetséges elhelyezési lehetőséget is megvizsgálnak - jelezte Kósa Lajos elsőként említve a régi városháza melletti Tisza palotát, amely a MÁV használatában lévő állami tulajdon, s kiürül, ha elkészül a vasútállomás melletti intermodális központ.

Ugyancsak alkalmas lehet a tárca elhelyezésére a Tisza palota mögötti téren jelenleg üresen álló volt ÁNTSZ-székház, s mindkettőhöz kapcsolódik majd a Dósa nádor tér alatt létesítendő mélygarázs - magyarázta a polgármester megjegyezve, hogy a közelben lévő volt megyei könyvtári épületet pedig protokolláris célokra használhatnák.

Amennyiben új épületben gondolkodnak, az egyetemi agrárcampus mellett több belvárosi fejlesztésre váró rész, így az Aranybika szálló mögötti terület, a nyugati kiskörút menti területek, vagy a belvárosi Csapó utcai térség is számításba jöhet - sorolta Kósa Lajos. A polgármester emlékeztetett rá, hogy a Nagyerdei Stadiont 15 hónap alatt építették fel, így időbeli akadálya bizonyosan nem lesz a minisztérium debreceni költözésének.

Kósa Lajos megismételte korábbi véleményét, miszerint nem csak Debrecen, de az ország számára is előnyös lesz a kormányzati decentralizáció.

A városban mindenképpen foglalkoztatás-bővülést eredményez a tárca debreceni működése, de azoknak a családoknak is "első osztályú lehetőségeket tudunk biztosítani", akik a tárcával együtt Budapestről Debrecenbe költöznek - jelezte Kósa Lajos megemlítve a nemzetközi érettségi lehetőségét, a kéttannyelvű általános- és középiskolákat, illetve az egyetem adta lehetőségeket.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?