Ostrom a pénzekért - Újabb pályázatot állított le a csúcstárca

agrarszektor.hu
Leállította a Miniszterelnökség a kertészeti gépbeszerzésekre irányuló pályázatok benyújtását, mivel kimerült az e célra elkülönített támogatási keret. A kifizető ügynökségként működő Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz ma nyolc órától lehetett benyújtani az igényeket, de a beadást a kisértékű gépeknél 11-kor, a nagyértékűeknél 15,30-kor le kellett állítani. A nagy érdeklődés miatt a közelmúltban néhány óra múltán részben felfüggesztették a Miniszterelnökség "tanyabusz pályázatát" is.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Ma 11 órakor a vidékfejlesztési irányító hatóságként működő Miniszterelnökség felfüggesztette a kisértékű kertészeti gépbeszerzések támogatási kérelmeinek benyújtását, 15,30-kor pedig a nagyértékűekét is leállította - közölte a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal. A pályázatokat reggel nyolctól lehetett beadni, vagyis a benyújtási lehetőség egy napig sem élt. A minisztérium a támogatási rendeletet május 6-án jelentette meg, de a beadási lehetőséget csak május 18-án nyitotta meg.

A tárca közleménye szerint a benyújtást azért kellett felfüggeszteni, mert a nagy érdeklődés miatt kimerült az e célra szánt támogatási keret. Kertészeti gépbeszerzésekre összesen 10 milliárd forintot különítettek el, amelyből kisértékű (legfeljebb 35 millió forintos) és nagyértékű (maximum 140 milliós) beruházásokat támogattak.

Mint ismert, a közelmúltban hasonlóan rövid idő után kellett részlegesen felfüggeszteni a Miniszterelnökség "tanyabusz pályázatát" is. A tárca az utóbbi hetekben összesen 35 milliárd forintot pályáztatott meg, amelyből 15 milliárdot a "tanyabuszokra" (a vidéki alapszolgáltatások fejlesztésére), 10-10 milliárdot pedig a kertészeti gépvásárlásokra és a fiatal gazdákra kívánt fordítani. Mindhárom pályázatot azért írták ki, hogy ne maradjanak meg források a 2007-2013. közötti, előző vidékfejlesztési programban, ahol egyes jogcímeknél nem hívták le teljes mértékben a korábban elnyert uniós pénzeket a piaci szereplők, miközben a forrásokat legkésőbb az év végéig ki kellene fizetni.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 16. 06:02