Elfogyott a pénz: leállítja a százmilliárdos pályázatot Lázár tárcája

agrarszektor.hu
Felfüggesztette az irányító hatóságként működő Miniszterelnökség az élelmiszeripari fejlesztésekre kiírt 141 milliárdos pályázatot a források kimerülése miatt az 1300 milliárdos Vidékfejlesztési Programban. Fel kellett függeszteni a nem mezőgazdasági tevékenységek elindításáról szóló kiírást is. A tárcának korábban több beruházási pályázatot is le kellett állítania a fokozott érdeklődés miatt.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

November 30-án 24 órától felfüggeszti a "mezőgazdasági termékek értéknövelése és erőforrás- hatékonyságának elősegítése a feldolgozásban" című pályázatot a Miniszterelnökség. A tárca tájékoztatása szerint az élelmiszeripari fejlesztéseket szolgáló, mintegy 141 milliárd forint keretösszegű kiírást azért kell felfüggeszteni, mert a meghirdetett keretösszeg kimerült. A projektek megvalósulása érdekében fontos, hogy az ügyfelek részletesen tájékozódjanak a pályázati követelményekről és a felfüggesztést megelőzően gondoskodjanak a támogatási kérelem véglegesítéséről és benyújtásáról - hívja fel a figyelmet a tárca.

Válaszokat akar a hazai agrárszektor legégetőbb kérdéseire? Kivételes kapcsolatépítési lehetőségeket keres az agráriumban és az élelmiszeriparban?
Jelentkezzen most a Portfolio kétnapos agrárkonferenciájára!
Agrárszektor 2016: két nap, 70 előadó, 800 résztvevő, és a magyar agrárszektor legforróbb témái

A minisztérium felfüggesztette a "nem mezőgazdasági tevékenységek elindításának támogatására, illetve a mezőgazdasági tevékenységek diverzifikációjára" kiírt, 13,85 milliárd forint keretösszegű pályázatot is. A mezőgazdasági termelők, illetve magánszemélyek október 24-től kezdhették meg támogatási kérelmeik benyújtását, amelyre az irányító hatóság közleménye szerint legkésőbb november 24-ig lesz lehetőségük.

A diverzifikációs pályázaton a beérkezett támogatási kérelmek előzetes értékelésekor több esetben úgynevezett mesterséges körülmény megteremtésének gyanúja merült fel - közölte ugyanakkor a minisztérium. Ezért Kis Miklós Zsolt, a tárca államtitkára soron kívüli vizsgálatot rendelt el. Az irányító hatóság vizsgálja az ügy részleteit.

Mint ismert, a Miniszterelnökségnek az idén már több pályázatot fel kellett függesztenie a fokozott érdeklődés miatt. Ilyenek volt a trágyatárolókra és az állattartó telepek korszerűsítésére kiírt pályázatok, de a például benyújtást a kisméretű terménytárolóknál is le kellett állítani.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2024. május 20. 14:06