Kapaszkodik az euró Draghi beszéde alatt

agrarszektor.hu
Kedden az MNB kamatdöntése sem hozott érdemi mozgást a forint piacán, a szakértők szerint talán szeptemberben szólalhat fel a jegybank a túl erős deviza ellen. Közben a nemzetközi devizapiacon ma indul be igazán a hét, ugyanis jönnek a jegybanki nyilatkozatok, melyek érdemben befolyásolhatják az euró-dollár árfolyamot - írja a Portfolio.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

 

Nem beszélt érdemben a monetáris politika jövőbeli alakulásáról Mario Draghi. Az EKB elnöke inkább történelmi távlatokban elemezte a folyamatokat, utalást sem tett a következő időszakra. Ennek ellenére az euró 0,1 százalékos erősödésbe váltott a korábbi gyengülésből a dollárral szemben. A szakértők egy része most arra számít, hogy Draghi péntekre tartogatja a puskaporát, akkor néhány órán belül beszél majd az EKB és a Fed elnöke Jackson Hole-ban. 

Szerda reggel 303,1 körül járt a forint az euróval szemben, ez gyakorlatilag megegyezett a kedd esti árfolyammal. Tegnap abban lehetett bízni, hogy majd az MNB lépése elmozdítja valamerre az árfolyamot, azonban a jelek szerint a magyar jegybank még legalább egy hónapig kivár. A forint a dollárral szemben 257,73-nál járt, míg a svájci frank 266,28 forintba került.

 

Ma indul a jegybanki tűzijáték

A forint versenytársai közül a lengyel zloty és a cseh korona is alig mozdult a kora reggeli órákban, míg a tágabban vett feltörekvő piacokon az orosz rubel alig mozdult. A török líra azonban 0,1 százalékkal gyengült a dollárral szemben, míg a dél-afrikai rand szintén 0,1 százalékos minimális gyengüléssel kezdett.  

 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?