Kamarai választások: már csak néhány napig ellenőrizhető a tagjegyzék

agrarszektor.hu
Augusztus végéig jelezhetik a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) tagjai, ha nem értenek egyet a kamara portálján elérhető, a választási jogosultság ellenőrzésére szolgáló felület visszajelzésével. Abban az esetben, ha a kamara tagja nem ért egyet a visszajelzéssel, postai úton, vagy elektronikus levélben kérvényezheti, hogy vegyék fel a választási tagjegyzékbe, illetve töröljék onnan.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara portálján augusztus elejétől érhető el a június 30-i kamarai tagjegyzék alapján összeállított, kereshető választási tagjegyzék, amellyel a kamara tagjai ellenőrizhetik, jogosultak-e választóként részt venni a november 3-i megyei küldöttválasztásokon. A választási tagjegyzékbe való felvételről, illetve az onnan való törlésről vitás esetekben az Országos Kamarai Választási Bizottság határoz, amelyről az érintettet írásban tájékoztatja. A végleges választási tagjegyzéket a kamara központi ügyintéző szervezete - az augusztus 31-ig benyújtott kérelmek elbírálását figyelembe véve - szeptember 15-ig állítja össze - írja a NAK közleményében.

Abban az esetben, ha a kamara tagja nem ért egyet a választási jogosultság ellenőrző felület által adott visszajelzéssel, úgy - tagsági viszonya keletkezésére vagy megszűnésére figyelemmel -

2017. augusztus 31-ig kérvényezheti postai úton (Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, 1519 Budapest, Pf.: 285.) vagy a kamaraivalasztas@nak.hu e-mail címre küldött elektronikus levélben a választási tagjegyzékbe történő felvételét, illetve az onnan való törlését.

Az ehhez szükséges dokumentumokat, nyilatkozatokat szintén az előbb megjelölt címek valamelyikére szükséges elküldeni, és a postai levélnél a borítékon, az elektronikus levélnél pedig a tárgyban fel kell tünteni, hogy "Kamarai választás 2017".

A november 3-i megyei küldöttválasztásokon a hatályos, de nem érvényesített őstermelői igazolvánnyal rendelkező őstermelőkön kívül valamennyi kamarai tag jogosult leadni szavazatát a jelölő szervezetek által felállított, a megyei kamarai küldöttgyűlési küldöttjelöltek nevét tartalmazó listákra. Ennek megfelelően a választásra jogosultak száma jelenleg mintegy 350 ezerre tehető.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 17. 10:03