Esik tovább a magyar deviza

agrarszektor.hu
Délelőtt gyengülni kezdett a forint arra a hírre, hogy az MNB kész minden nem konvencionális eszközét használni az esetleges további lazítás során. A nap második felére tovább gyengült a forint, a jelek szerint meghallották a jegybanki üzenetet a befektetők. Közben a dollár még mindig botladozik az euró ellenében - írja a Portfolio.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Péntek délutánra 306,5-ig gyengült a forint az euróval szemben, ez 0,24 százalékkal magasabb a tegnapi árfolyamnál. A dollárral szemben 254-nél jár a magyar deviza, ami még mindig 0,1 százalékos forinterősödést jelent.

A reggeli további esés után kicsit megfordult a hangulat az euró-dollár árfolyam esetében. Mostanra 1,205 alá kapaszkodott vissza az amerikai deviza, így már "csak" 0,2 százalékos gyengülésben van tegnaphoz képest.

Ezzel párhuzamosan a dollár-forint jegyzés is visszakúszott 254 környékére, vagyis távolodunk a két és féléves forintcsúcstól.

 

A forint versenytársai közül a lengyel zloty minimális erősödéssel kezdte a napot az euróval szemben, és a cseh korona is stagnált. Közben a tágabban vett feltörekvő piacokon az orosz rubel 0,1 százalékot javított a dollárral szemben, a török líra szintén minimálisan erősödött, akárcsak a dél-afrikai rand.  

 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?